Rețetă: Varză crocantă, la cuptor. Un deliciu dietetic, de vară

Rețetă: Varză crocantă, la cuptor. Un deliciu dietetic, de vară
E foarte simplu să transformați varza în bucăți mari, crocante, delicioase, care, de fapt, necesită pregătire minimă.

Varza este un aliment accesibil, ușor de gătit și de asezonat. Cu un conținut ridicat de apă, dar valoroasă din punct de vedere nutrițional, varza este una dintre cele mai apreciate legume. Varza este bogată în vitamine, minerale, dar și în fibre.

Ingrediente pentru varză crocantă, la cuptor

* 1 varză, frunzele exterioare îndepărtate, tăiată în 4 (puteți folosi și varza chinezească)

* Ulei de măsline, sare, piper negru pentru a asezona

* ~Două felii de pâine, tranfromate în pesmet.

* ~4 crenguțe de cimbru

* 3 șalote, tăiate felii

* 3 căței de usturoi, tocați

* 1 lingură de oțet blând

* 1 lingură de muștar bun din cereale integrale

* 1 linguriță de miere

* ~200 ml de bulion de legume

* Pătrunjel tocat fin, coajă de lămâie pentru a servi

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la ~200C. Fierbeți varza în apă cu sare timp de 3 minute, apoi treceți-o în apă cu gheață. Se scurge și se usucă prin tamponare. Puteți prepara în avans bucățile de varză, acestea se vor păstra în frigider timp de câteva zile.

Prăjiți pesmetul în cuptor amestecat cu un strop de ulei, jumătate din cimbru, 1/2 linguriță de piper negru, un vârf de cuțit de sare timp de 8 minute, până devine auriu.

Se stropește varza din belșug cu ulei de măsline și sare. Se frige la grătar/la cuptor timp de ~5 minute pe fiecare parte, până când este foarte crocantă. Acolo se simte aroma.

Încălziți o tigaie la foc mediu cu ulei. Adăugați șalotele, sotați-o până se înmoaie. Adăugați cățeii de usturoi, sarea, piperul și mai prăjiți câteva minute până când se gătesc. Adăugați oțetul, muștarul, mierea (după gust), cimbrul rămas. Prăjiți scurt, apoi adăugați stocul de legume și lăsați să scadă timp de ~5 minute. Gustați și adăugați mai multă miere/sare/piper, după caz.

Serviți varza crocantă împreună cu sosul: așezați felii de varză, acoperiți cu pătrunjel, coajă de lămâie, pesmet, mai multă sare.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by yinka (@foodfireandsoul)

Sursa: Instagram