Atenţionări meteo cod portocaliu şi cod galben. ANM anunţă vijelii şi grindină

Atenţionări meteo cod portocaliu şi cod galben. ANM anunţă vijelii şi grindină
Meteorologii au lansat alte două avertizări de cod galben și portocaliu de ploi abundente, vijelii și grindină, luni dimineață. Acestea acoperă aproape întreaga țară.

Atenţionări meteo cod portocaliu şi cod galben au fost lansate de Administrația Națională de Meteorologie (ANM). Instituția a anunțat că atenționările vor intra în vigoare în cursul zilei de luni, 31 mai.  Ambele vor fi valabile până la 1 iunie. ANM anunţă ploi abundente, vijelii şi grindină

În intervalul  31 mai, ora 12:00 – 1 iunie, ora 21:00 intră în vigoare atenționarea de god galben. Aceasta este valabilă pentru zone din Dobrogea, în estul și nord-estul Munteniei și în jumătatea de sud a Moldovei, unde va ploua însemnat cantitativ.

„În Banat, Crișana, Oltenia, cea mai mare parte a Transilvaniei, în vestul și nord-vestul Munteniei, precum și în jumătatea de nord a Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, vijelii și, izolat, grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și, pe arii restrânse, 40…50 l/mp”, anunță ANM.

Atenţionări meteo cod portocaliu şi cod galben

În intervalul 31 mai, ora 15:00 – 1 iunie, ora 21:00 este valabilă o atenționare de cod portocaliu de ploi abundente. Sunt vizate județul Tulcea și zona costieră a județului Constanța.

„În județul Tulcea și în zona costieră a județului Constanța va ploua abundent și se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 50…70 l/mp,” a transmis ANM. De asemenea, în intervalul 31 mai, ora 10:00 – 2 iunie, ora 10:00, majoritatea regiunilor din România sunt vizate de vreme rea, cu instabilitate atmosferică.

„În intervalul menționat, în majoritatea regiunilor, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, izolat, grindină,” au anunțat meteorologii.

What’s Up  are nevoie urgent de tratament în străinătate. Care e suferința pentru care a plecat deja din țară

Recomandarile noastre