Ați primit o Crăciuniță? Iată cum trebuie să o îngrijiți

Ați primit o Crăciuniță? Iată cum trebuie să o îngrijiți
Floarea denumită popular Crăciunița este darul ideal în această perioadă. Doamnele se bucură să le primească, fiind niște flori foarte frumoase, însă puține sunt cele care știu cum să le îngrijească. Vă venim în ajutor cu toate informațiile necesare, astfel ca floarea Crăciunului să fie prezentă și la Crăciunurile viitoare.

Poinsettia, Euphorbia Pulcherrima, Steaua Crăciunului sau, cel mai bine cunoscută sub denimirea de Crăciuniță. Originară din Mexic, Crăciunița tânjește după căldură și lumină pentru a căpăta acea culoare, roșu aprins. Însă florile sale pot avea mai multe culori: roz, alb, galben, crem sau un amestec de mai multe culori, în formă de stea. Noaptea, Crăciunița se închide la culoare, acestea devenind mai închise.

Frigul o omoară

Crăciunița este o floare foarte sensibilă și nu rezistă la frig. Culmea! Este cea mai vândută floare în sezonul rece.

E atât de sensibilă încât nu rezistă nici măcar la variații de scurtă durată. Astfel, e bine să poziționați floarea într-o încăpere călduroasă, dar nu în bătaia directă a caloriferelor – deoarece aerul uscat generate de acestea le usucă.

Frigul o lasă aproape imediat fără flori și frunze, acesta fiind și motivul pentru care mulți o aruncă la gunoi după Sărbători. Mai mult, din cauza falsului renume cum că ar fi o floare de iarnă, mulți o scot afară, în curți sau pe balcoane deschise. Din păcate, după 2-3 zile de expunere la temperaturi joase, florile Crăciuniței sunt compromise.

O poți salva

Deși în urma expunerii la frig își pierde aproape toată vitalitatea, relocarea ei și îngrijirea atentă o va readuce la viață în scurt timp. Temperatura optimă pentru această floare este între 15 grade Celsius și maximum 24. Udatul se face atunci când pământul este uscat, nu la un interval de timp.