Au luat HIV după ce au făcut „terapie vampir” la un SPA. Procedura, folosită și de vedetele autohtone

Au luat HIV după ce au făcut „terapie vampir” la un SPA. Procedura, folosită și de vedetele autohtone
Clientele unui SPA VIP au luat HIV după ce au apelat la celebra „terapie vampir”. Procedura este folosită și de către o serie de vedete autohtone.

Patroana unui SPA VIP din New Mexico se confruntă cu peste 20 de acuzații, printre care spălare de bani, evaziune fiscală și practicarea medicinei fără licență, după ce câteva dintre clientele care făcuseră terapie vampir în cadrul clinicii s-au îmbolnăvit cu HIV. Deși numele salonului este „VIP SPA”, acesta nu are nimic de-a face cu numele, căci modul de implementare al procedurilor lăsa de dorit. 

Maria Ramos de Ruiz, în vârstă de 59 de ani, fostul proprietar al salonului de înfrumusețare și spa VIP, a fost acuzată oficial luni. Acuzarea a fost anunțată oficial de Procuratura Generală din New Mexico miercuri. 

Clientele au luat HIV după ce au făcut „terapie vampir”

O declarație a procurorului general al statului confirmă că o anchetă asupra lui Ramos de Ruiz a început în 2019, după ce „cel puțin doi dintre clienții salonului au contractat HIV”. După ce au primit „tratamente faciale vampir”, ceea ce presupune retragerea și reintroducerea sângelui unui client în față, cu micro-ace. Procesul se pretinde a reîmprospăta pielea.

De Ruiz avea o licență de cosmetică, însă aceasta expirase în anul 2013, astfel că femeia practica procedurile în mod ilegal. Inspectorii au descoperit numeroase încălcări ale codului de sănătate și practici nesigure de control al infecțiilor”, inclusiv ace neambalate, sângele fiind aruncat în chiuveta bucătăriei și seringile neetichetate lângă alimente în frigider.

„Terapia vampir”, o procedură „la modă” și printre vedetele autohtone 

Procedura este în vogă și printre vedetele autohtone și fotomodelele patriei. O serie de clinici de calitate îndoielnică au apărut și în România în ultimii ani, care promit terapii minune de întinerire sau proceduri estetice non sau minim invazive. Lili Sandu și Nicoleta Luciu sunt doar câteva dintre vedetele care au apelat la terapia vampir de-a lungul anilor. 

În timp ce în spatele operațiilor estetice se află o adevărată industrie, iar calitatea se măsoară în funcție de priceperea medicului, dar și a clinicii, sunt și fotomodele autohtone care au dat de bucluc în urma acestor proceduri. Asta pentru că s-au dus la clinici în căutare de „chilipiruri”, care să le facă să arate bine și s-au trezit cu fețele sau corpul desfigurate de la diverse proceduri cum ar fi injecții cu substanțe sau alte metode. 

Foto: Facebook, People