Simona Ionescu / Redactor Șef

Cum poți hidrata mâinile uscate și crăpate. Recomandările medicilor

Cum poți hidrata mâinile uscate și crăpate. Recomandările medicilor
Mâinile uscate și crăpate sunt o problemă pentru o bună parte din oameni. Medicii vin cu recomandări simple care ne vor ajuta să menținem pielea hidratată.

Mâinile uscate și crăpate pot fi provocate de condițiile climaterice sau poate chiar din cauză că ne spălăm foarte des pe mâini. Indiferent de ce motiv există în spatele acestei probleme, medicii vin cu mai multe recomandări. Sfaturi care vor preveni mâinile uscate și vor menține hidratarea pielii în fiecare zi.

Purtarea mănușilor vă poate salva mâinile

În cazul în care folosiți des diferite produse chimice sau spălați vesela, atunci neapărat mănușile trebuie să stea pe mâinile voastre. În așa fel, preveniți iritațiile sau diferite bubițe care pot apărea pe parcurs. De asemenea, o pereche de mănuși ajută ca apa să nu spele uleiurile naturale ale pielii, de care are nevoie corpul nostru.

Mâinile uscate și crăpate. Evitați stresul

În general, stresul afectează din mai multe puncte de vedere sănătatea noastră. Din cauza stresului putem observa că pielea noastră devine tot mai uscată, iritată și poate chiar crăpată. Astfel, medicii recomandă să evităm stresul ca să ne bucurăm de o piele lucioasă și frumoasă.

Folosiți creme și tratamente peste noapte

Una din cele mai simple modalități de a evita sau a trata pielea mâinilor uscate este să folosiți diferite tratamente sau creme înainte de culcare. Medicii recomandă să optați pentru loțiuni pe bază de petrol și mai apoi să acoperiți mâinile cu o pereche de mănuși sau poate chiar șosete.

Crema de hidrocortizon este cea mai bună soluție

După mai multe cercetări specialiștii au descoperit că una din cele mai bune soluții pentru calmarea pielii inflamate și iritate este hidrocortizonul. Acest produs poate fi găsit cu ușurință în farmacii sau comandat online.

Aveți nevoie de un pansament umed

Medicii menționează că dacă vorbim de o piele crăpată, mai întâi de toate trebuie tratată complet. Astfel, puteți folosi un pansament umed. Și apoi neapărat să vizitați un doctor, ca să vă administreze un tratament, pentru a evita orice complicație.

Foto

zaina.ro

Știați? Pungile din plastic se degradează în 150 de ani, iar PET-urile în 450 de ani

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre