Nu vă jucați cu intoleranța la gluten, spun specialiștii, pentru că situația poate scăpa de sub control.

Aveți intoleranță la gluten? Beneficiile acestui tip de făină sunt imense

Intoleranța la gluten este o problemă care, potrivit studiilor, se întâlnește la 0,5-6% din populația globului. Cât privește simptomele intoleranței acestea pot fi o simplă flatulență sau balonare, urmate de oboseală, diaree, probleme de echilibru sau la nivelul pielii.

Oamenii de știință spun că trebuie să fiți extrem de atenți ce alimente consumați, iar în topul celor mai bune se încadrează cerealele, hrișca, ovăzul, porumbul, quinoa, orez brun, orez sălbatic, meiul sau tapioca. De asemenea, puteți folosi fără să vă faceți probleme măsline și ulei de măsline, avocado, ulei de cocos, uleiuri vegetale din semințe de susan, cânepă sau floarea soarelui.

Descoperită de vechii maiași

Mai există însă o plantă, care a fost descoperită de vechii maiași și folosită în vechime pentru a trata rănile celor atinși în luptă de săgeți otrăvitoare. Este vorba de arorut, care a început să fie folosită în bucătăria din America Centrală ca agent de îngroșare.

Pudra are efect antidiareic și calmant

Obținută din rizomii plantei, pudra de arorut este extrem de apreciată pentru efectul său antidiareic și calmant. Pe de altă parte, este o sursă extrem de importantă de potasiu, magneziu și zinc. Și are și un nivel foarte scăzut de calorii. Dar cea mai importantă virtute a arorutului este că este sursă de proteine fără gluten. De aceea, este ideal de folosit în prepararea reţelelor pentru persoanele care suferă de boala celiacă.

Alină durerile gingiilor bebelușilor

Excepțional substitut pentru amidonul obținut din porumb, cartofi, orez sau grâu, făina de arorut este cu totul excepțională pentru îngroșarea mâncărurilor și a sosurilor, piureuri sau supe pentru o textură cremoasă a acestora.

Pe de altă parte, planta este utilizată pentru tratarea afecțiunilor intestinale și stomacale. În plus, are rolul de a alina durerile gingiilor bebelușilor, de aceea se recomandă să fie folosită în perioada erupțiilor dentare ale acestora.

Sursă foto: bofrost, copilul.ro

 

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp