Vestea mult așteptată: B.U.G. Mafia scoate un nou album după aproape 12 ani de pauză – Exclusiv

Vestea mult așteptată: B.U.G. Mafia scoate un nou album după aproape 12 ani de pauză – Exclusiv
În august 2011 cea mai îndrăgită trupă de hip-hop din România a lansat ultimul său album. „Înapoi în viitor” se chema acesta și a avut un succes foarte mare. Apoi au urmat 11 ani de liniște.

Cea mai accesată trupă de hip-hop autohtonă, B.U.G. Mafia se pregătește să lanseze un nou album, iar vestea vine fix de la veteranul trupei, Tata Vald. Trupa va împlini, anul viitor, 30 de ani de existență.

Invitat în podcastul lui Mihai Morar, „Fain și simplu”, Tata Vlad a povestit despre cum a ajuns B.U.G. Mafia să crească de la tarife de 75.000 lei vechi la cea mai scumpă trupă  din România.

„Underground nu înseamnă necomercial”, a explicat veteranul trupei. El a reușit  să facă din pasiune o afacere rentabilă. Trupa ascultată de golanii anilor ’90, a devenit una accesată la nivel internațional. În prezent, B.U.G. Mafia e plătită, conform declarațiilor lui Tata Vlad, cu cel puțin 20.000 de euro per show.

Dincolo  însă de succesul financiar, B.U.G. Mafia este o formație sinonimă cu libertatea artistică. Componenții ei și-au afirmat de la început dreptul de exprimare liberă într-o societate dominată de mentalități învechite. Și așa au reușit să strângă în jurul lor o comunitate consistentă cu mult înainte de facilitățile social media.

Tata Vlad de la B.U.G. Mafia anunță următorul album

Zilele trecute, o declarație a lui Tata Vlad a venit să bucure și mai mult comunitatea din jurul trupei. Acesta a anunțat că, la 30 de ani de la lansare și aproape 12 de când au scos pe piață ultimul album, B.U.G. Mafia are planuri mari.

Noi discutăm de a scoate din nou muzică în mod organizat, de ceva timp. Nu s-a scos muzică pentru că veniturile din streaming nu justificau cheltuielile pe care ar fi trebuit să le facem noi în proiect. Dar acum lucrurile au început să își revină și da, discutăm pentru a lansat muzică din nou, de a lansa un album după 11 – 12 ani. Au fost discuții chiar mai ample, despre 5 albume. Să facem pe o perioadă de cinci ani, câte un album pe an”, a declarat Tata Vlad.