Băiatul lui Adrian Iovan și pasiunea pentru risc moștenită de la tată. Nu e vorba de avion

Băiatul lui Adrian Iovan și pasiunea pentru risc moștenită de la tată. Nu e vorba de avion
Au trecut aproape 8 ani de când pilotul Adrian Iovan a murit în urma accidentului cu avionul căzut în munți. De tot atâția ani, fiul lui, Albert, este orfan de tată. Are 15 ani și îi calcă pe urme părintelui dispărut.

Ieri, 3 octombrie, Albert Iovan și mama sa, creatoarea de modă Romanița Iovan, și-au serbat ziua de naștere. Băiatul a împlinit 15 ani și s-a bucurat de tot felul de cadouri.

Albert a fost crescut de mama sa, Romanița Iovan, în cultul tatălui dispărut în 2014: un profesionist și un bărbat curajos.

Băiatul îi seamănă foarte mult fizic lui Adrian Iovan, iar mama sa s-a declarat mereu mândră de el.

În rarele declarații pentru presă, Romanița Iovan și-a lăudat mereu fiul pentru ceea ce a devenit și pentru că e sprijinul ei în fiecare clipă.

„L-am crescut independent, adică mi-am dorit să îi dau libertatea de mic. L-am trimis în prima tabără la trei ani și zece luni. Era cel mai mic de acolo din tabără. Și a repetat figura ani la rând. Deci în fiecare an pleacă în cel puțin o tabără. Am dorit ca în momentul în care a crescut mai mare și am putut să am discuții serioase cu el, orice ar vrea să facă sau orice gând are să mi-l comunice. Nu l-am bătut niciodată”, povestea Romanița Iovan, anul trecut, într-o emisiune tv, despre modul în care și-a crescut fiul.

„Sunt ambițios ca tata”

Albert Iovan a crescut. Este mai înalt decât mama sa, se vede într-o fotografie pe care a postat-o pe pagina lui de Instagram.

Este elev la International British School of Bucharest și pratică mai multe sporturi, printre care și scrima, golful, înotul, surfingul, ciclismul și echitația. Dar de vreo 2 ani a descoperit competițiile automobilistice și senzația pe care ți-o dă adrenalina unui asemenea sport. Îi place să spună „sunt ambițios ca tata”. Probabil că nu-l va dezamăgi niciodată cu ce va face în viață. Însă pe mamă o cam îngrijorează pasiunea asta pentru risc a fiului.

Albert, la volanul unei mașini de curse, căci are deja brevet de pilot de curse, este extrem de fericit și a scris lucrul acesta când a postat fotografia pe Instagram. Tot acolo am găsit și dezideratul liceanului: “I don’t aspire to be like other drivers – I aspire to be unique in my own way” – Nu aspir să fiu ca alți șoferi, visez să fiu unic pe drumul meu”.

Tragedia din Apuseni din ianuarie 2014

An de an, Romanița Iovan își pomenește fostul soț prin parastase ținute la fața locului. Acolo unde, în Munții Apuseni, acesta și-a găsit sfârșitul la vârsta de 55 de ani.

Adrian Iovan pilota un avon de mici dimensiuni în care se aflau încă 5 persoane. Medici și o studentă în anul 5, Aura Ion. Era 20 ianuarie 2014 și se duceau din București la Oradea pentru prelevarea unor organe pentru transplant.

Vremea rea și gheața depusă pe avion a făcut ca acesta să se prăbușească. Adrian Iovan și Aura Ion au murit, iar unul din medici a fost rănit grav. Cu toții au fost găsiți foarte greu de echipele de căutare. Salvatorii pentru supraviețuitori au fost niște săteni din Apuseni.

Foto: Instagram, evz.ro

Recomandarile noastre