Bancuri în loc de Horoscop

Bancuri în loc de Horoscop
Începeți ziua cu zâmbetul pe buze! De aceea am decis să înlocuim Horoscopul cu unu-două bancuri care să vă dea o stare de bine pentru toată ziua. Dacă știți bancuri bune, puteți să ni le trimiteți pe adresa de mail redactie@retetesivedete.ro.

Ion pleacă în concediu, în străinătate, iar la plecare Gheorghe îl roagă să-i aducă și lui un papagal. La întoarcere, Ion, care a uitat să-i cumpere un papagal, îi ia o bufniță și-i spune lui Gheorghe că e papagal regal… O săptămâna mai târziu, se întâlnesc la o bere, iar Ion îl întreabă pe Gheorghe dacă papagalul a început să vorbească. Gheorghe răspunde:

– Băi, încă nu vorbește, dar tu știi ce atent se uită?

***

Niște reporteri de la o televiziue merg într-un sat pentru a face un reportaj, cum își petrece ziua badea Ion. Îl roagă să povestească ce face în cursul zilei .

– D`apoi, dimineață mă scol, și trag un pahar de palincă…

– Stai, bade Iaone. Nu va fi bine să afle toată țara că deja la prima ora bei; Spune, că citești ziarul…

– No, atunce… dimineață mă scol, cetesc ziaru`. După aia dau la porc să mânce, după care mai cetesc înc` un ziar. Până la prânz lucrez în atelier, în care timp cetesc vreo doi-tri cărți. La masă mai citesc vreo două reviste, iar sara adun iosagul de pe câmp, după care urmează presa de sară. După cină, mă duc la biblioteca satului cu pretenii, iar la 10 când închide biblioteca, merem cu toată trupa la Costel, că el are tipografie.