John Hinckley Jr. este bărbatul care l-a împușcat pe Ronald Reagan pe 30 martie 1981, în fața unui hotel din Washington DC.  Aceasta a fost o tentativă de asasinare asupra președintelui Statelor Unite de la acea vreme, însă acesta a reușit să scape. Reagan a fost nimerit atunci în piept, dar nu a fost singurul. Încă trei persoane care erau lângă el au fost nimerite de gloanțe. James Brady, secretarul de presă al lui Reagan, a rămas paralizat parțial în urma incidentului. 

Deși tentative de asasinare mai avuseseră loc în istoria Casei Albe, unele dintre ele reușite, de această dată motivul bărbatului a stârnit valuri de șoc. John Hinckley Jr. făcuse o obsesie pentru actrița Jodie Foster, însă tentativele repetate de a-i atrage atenția acesteia se soldaseră cu eșecuri răsunătoare. Disperat după atenția dorită, Hinckley a făcut gestul extrem: a încercat asasinarea lui Reagan. 

A stat 35 de ani într-un spital de psihiatrie 

În ciuda infracțiunii grave pe care a comis-o, bărbatul nu a fost condamnat la închisoare. În schimb a fost declarat nebun și trimis la o clinică de psihiatrie. Acolo a petrecut 35 de ani, până să i se dea voie în 2016 să se mute alături de mama sa, în Virginia. La doi ani după, în 2018, Hinckley a permit în sfârșit permisiunea de a locui singur. 

Bărbatul care l-a împușcat pe Reagan s-a apucat de cântat. Face zeci de mii de vizualizări pe YouTube

Anul trecut, bărbatul a câștigat un proces lung, care i-a dat dreptul de a-și publica pe internet lucrările și arta. Astfel, în ultimul an Hinckley s-a reprofilat și s-a decis să fie vedetă. S-a apucat de cântat, acompaniat de chitară și a scos deja 6 cântece pe canalul său de YouTube. „Când fiecare cuplu se va așeza, se va găsi bunătatea, aceasta este măreția iubirii”, spune unul dintre cântece. „Lumea încă suferă atât de mult, dar avem multe de câștigat, aceasta este măreția iubirii.”

Dintre cele șase melodii postate pe cont din decembrie, patru sunt piese originale, în timp ce două sunt cover-uri: „Can’t Help Falling in Love” a lui Elvis Presley și „Blowin’ in the Wind ”de Bob Dylan. Internauții au apreciat intenția lui Hinckley, ba chiar l-au complimentat. „Acesta este cu siguranță un mod mult mai bun pentru a-i atrage atenția lui Jodie Foster”, a scris în comentarii unul dintre cei care au ascultat creația. 

Foto: Facebook

Adela Popescu, decizie radicală înainte de naștere. „Mă izolez”

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp