Bebelușa minune. A supraviețuit deși cântărea cât un măr

Bebelușa minune. A supraviețuit deși cântărea cât un măr
Părinții unei bebelușe au fost luați prin surprindere. Sarcina abia avea 25 de săptămâni, dar copilașul nu a vrut să mai stea în burtica mamei. Când s-a născut cântărea cât un măr. Este cel mai mic copil din lume.

O adevărată minune a avut loc în Singapore, Asia. Doi tineri, de 35 de ani, așteptau cu nerăbdare să devină părinți. Dar, nu se așteptau ca evenimentul să se întâmple atât de repede. Kwek Yu Xuan a venit pe lume la 25 de săptămâni și cântărea cât un măr. A supraviețuit și este bebelușa-minune a părinților ei.

Bebelușa-minune. A supraviețuit deși cântărea cât un măr

Bebelușa din Singapore a venit pe lume mai devreme decât se așteptau părinții săi. Kwek Yu Xuan avea doar 212 de grame,  greutatea unui măr, când s-a născut și măsura 24 cm lungime, potrivit BBC.

Fetița s-a născut la mai puțin de 25 de săptămâni, prin cezariană de urgență. Mama fusese diagnosticată cu tensiune arterială crescută care punea în pericol viața amândurora.

“Nu mă aşteptam să nasc atât de repede şi am fost foarte îngrijorați că Yu Xuan s-a născut atât de mică, dar, din cauza stării mele, nu am avut de ales. Sperăm doar că va continua să crească și să fie sănătoasă”, a adăugat mama bebeluşului.

Kwek Yu Xuan a devenit astfel cel mai mic bebeluș la naștere. Recordul anterior era stabilit în 2018 în cazul unei alte fetițe, din SUA, care cântărea 245 de grame, conform registrului cu cei mai mici bebeluși de la Universitatea din Iowa, scrie doctorulzilei.ro.

Kwek Yu Xuan avea doar 212 de grame, greutatea unui măr, când s-a născut și măsura 24 cm lungime

Bebelușa a supraviețuit

După 13 luni de supraveghere permanentă, Yu Xuan cântărește acum 6,3 kg. Fetița avea o „șansă limitată de supraviețuire”, potrivit Spitalului Național Universitar din Singapore (NUH) unde s-a născut.

Yu Xuan are încă afecțiuni pulmonare cronice şi necesită ventilator pentru asistenţă cu oxigen, ea poate să se întoarcă singură de pe o parte pe alta şi este hrănită cu biberonul.

„Împotriva șanselor, cu complicații de sănătate prezente la naștere, ea a inspirat oamenii din jurul ei cu perseverență și creștere, ceea ce o face un bebeluș extraordinar”, a spus spitalul într-un comunicat.

Bebeluşii ca Yu Xuan, care se nasc cu aproximativ patru luni mai devreme, au o rată de supravieţuire de aproximativ 70%, potrivit Spitalului Universitar din Singapore. Cei mai mulţi ar fi externaţi după patru până la şase luni.

Povestea nu se oprește aici. Părinţii fetiței, Kwek Wee Liang şi Wong Mei Ling, au mai avut un șoc. Nota de plată pentru spitalizarea de 13 luni a costat peste 366.000 de dolari. Însă, oameni din toată lumea au donat imediat, iar suma a fost acoperită.

Fetița este acum acasă, cu părinții, bunica și frățiorul ei în vârstă de 4 ani.