Simona Ionescu / Redactor Șef

Beneficiile şi riscurile anasonului, cel mai puternic antibacterian

Beneficiile şi riscurile anasonului, cel mai puternic antibacterian
Anasonul este un condiment-minune, dar care vindecă afecţiunile digestive. În afară de faptul că dă gust mâncărurilor, este un remediu pentru diverse afecţiuni.

Anasonul este înrudit cu chimenul, feniculul şi mărarul. Este unul dintre cele mai vechi condimente din lume, dar și un excelent medicament natural. Are puternice efecte antibacteriene, calmante, antioxidante şi imunostimulatoare care îl transformă în remediu pentru diverse afecţiuni.

Beneficiile şi riscurile anasonului

  • Ceaiul de anason ajută la întărirea imunităţii naturale a organismului, datorită numeroaselor substanţe nutritive pe care le conţine, spun specialiștii.
  • Anasonul este o sursă bogată de fier, vitamina C, magneziu, fosfor, calciu, zinc şi de alţi nutrienţi cu rol în protejarea şi menţinerea sănătăţii organismului.
  • Însă, consumat fără consultarea medicului sau în doze necorespunzătoare, ceaiul de anason prezintă un risc de intoxicaţii şi efecte secundare nocive. Cele mai frecvente dintre acestea sunt convulsiile, vărsăturile, irascibilitatea. Nu toate tipurile de anason stelat sunt periculoase şi nu toată lumea manifestă reacţii adverse în urma consumului regulat al ceaiului. Cu toate acestea, este indicat să consulţi medicul înainte de a face cure pe termen lung cu ceai de anason, avertizează specialiștii.
  • Ceai de anason. Seminţele de anason sunt printre cele mai eficiente remedii împotriva meteorismului (acumularea de gaze în intestin) şi a problemelor digestive. Au efect antiinflamator şi elimină gazele din stomac.
  • Calmează tusea. Dacă vă săcâie tusea cauzată de o infecţie bacteriană se recomandă ceaiul făcut din combinaţia egală de seminţe de anason şi cimbru.
  • Uleiurile volatile ale acestor plante uşurează respiraţia, având efecte antibiotice şi antispastice. Ajută la expectorare, calmând durerile în gât, ameliorând simptomele specifice astmului, sinuzitelor.
  • Scade nivelul glicemiei. Anasonul este de mare ajutor în diabet. Pentru a scădea nivelul glicemic (chiar şi cu 30 %), se iau câte 5 grame de pulbere de anason proaspăt măcinat, timp de 60 de zile.
  • Tratamentul ajută şi la scăderea colesterolului rău şi total şi previne afecţiunile inimii care pot să apară în cazul diabeticilor.
  • În caz de gastrită, se poate consuma un ceai din seminţe de anason şi seminţe de in (câte o linguriţă la o cană). Această combinaţie combate aciditatea stomacului, reduce inflamaţiile şi leziunile mucoasei gastrice.
  • Stimulează lactaţia. Chiar şi mămicile care alăptează beneficiază de proprietăţile valoroase ale anasonului. Anasonul stimulează producţia de lapte şi îmbunătăţeşte şi calităţile acestuia. Plus că potolește colicii sugarului.
  • Sursa: doc.ro.

 În sfârșit, o instituție a statului clarifică noțiuni în infectările cu noul coronavirus!

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre