Simona Ionescu / Redactor Șef

Biscuiți fragezi cu unt și dulceață. Desert din Argentina

Biscuiți fragezi cu unt și dulceață. Desert din Argentina
Se topesc în gură! Rețeta pentru biscuiți fragezi cu unt și dulceață vine din Argentina, unde sunt umpluți cu caramel. Uite o rețetă delicioasă cu dulceață de afine!

Biscuiți fragezi cu unt și dulceață de zmeură, sunt de fapt biscuiții Alfajore  umpluti cu dulceață și nu cu caramel, cum este un desertul argentinian.

Biscuiți fragezi cu unt și dulceață. Desert din Argentina

Un astfel de desert se gătește și în bucătăria europeană și americană, dar originalul provine din Argentina unde se numesc alfajores.

”Cu siguranță dacă vrei să mănânci, nu sta pe gânduri, pentru că sunt sunt extraordinari de buni. De ce sunt atât de populari?! Pentru că sunt foarte gustoși, iar argentinienii sunt foarte nostalgici. Astăzi au ajuns să facă peste 50 de tipuri de alfajores”, scrie chefnicolaietomescu.ro.

Ingrediente

  • 200 g făină albă
  • 300 g amidon alimentar
  • 5 gălbenușuri
  • 150 g zahăr tos
  • 250 g unt la temperatura camerei
  • 10 g praf de copt
  • Extract de vanilie 1 lingurița sau esența de vanilie 3 lingurițe
  • Cocos 50 g
  • Dulceața de zmeură 800 g și o poți face acasă din zmeură proaspătă
  • Opțional coaja de la o jumătate de lămâie.

Mod de preparare

  • Punem într-un castron zahărul, gălbenușurile, extractul de vanilie sau esența de vanilie.
  • Cu ajutorul unui mixer de bucătărie sau cu un tel batem compoziția până se topește tot zahărul. ”Putem folosi zahăr pudră, dar măcinat în casă, pentru ca cel din cumpărat indiferent de firmă sau brand, zahărul pudră conține amidon”, scrie chefnicolaietomescu.ro.
  • După ce am mixat bine compoziția de gălbenușuri și zahărul este complet topit, adăugăm untul și coaja de lămâie, mixam în continuare până obținem consistența unei creme.
  • Separat, într-un alt castron cernem ingredientele uscate și le omogenizăm.
  • Adăugăm amestecul de făină și amestecăm cu o spatulă, până la încorporarea totală a făinii.
  • Aluatul trebuie să fie putin lipicios, dar ușor de manevrat cu spatulă.
  • Punem aluatul intr-o folie alimentară, învelim bine aluatul și îl dăm pentru minim 1 oră la frigider.
  • După ce a trecut timpul de stat la frigider, scoatem aluatul și îl punem pe o blatul de lucru tapetat cu făină și îl lăsăm să se odihnească pentru 10-15 minute și bineînțeles pentru modelarea cu ușurintă. Mare atenție nu punem foarte multă făină pe blatul de lucru, pentru că vor încorpora prea multă și nu vor mai fi la fel de fragede.
  • Întindem aluatul la 0,4 cm grosime și îl tăiem cu o forma rotundă sau ondulată. Aluatul ce ne rămâne îl facem din nou o bilă și continuăm până se termină aluatul. Diametrul rămâne la alegerea noastră și de aici și numărul de porții.
  • Formele obținute le punem într-o tavă tapetată cu hârtie de copt la un centimetru distanțată una față de cealaltă și le coacem aproximativ 8 minute la 180 de grade, până devin ușor maronii pe fund. Mare atenție,  se coc foarte repede, existând riscul să se rumenească prea tare.
  • După ce s-au copt le lăsăm să se răcească, apoi umplem jumătate din ei cu dulceața de zmeură.
  • Punem cealaltă jumătate de biscuiți deasupra celor umpluți și îi lăsăm la temperatura camerei de preferat până a doua zi.
  • Îi aranjăm frumos pe un platou și servim alături de un ceai sau ca atare la desert.

Desigur, în loc de dulceață de afine, se poate pune altă dulceață care vă place, caramel.

Sursa și foto: chefnicolaietomescu.ro

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre