Biscuiți sănătoși cu semințe

Biscuiți sănătoși cu semințe
Rețeta acestor biscuiți s-a viralizat pe internet după ce a fost publicată. Este o rețetă simplă prin care vă puteți prepara foarte ușor, acasă, propria rețetă de biscuiți sărați sănătoși.

Acești biscuiți sunt atât de delicioși, gustoși și crocanți, dar, mai ales, un mic centru energetic de micronutrienți. Puteți folosi orice combinație de semințe care vă place. Încercați să vizați cel puțin trei diferite pentru cea mai bună textură și pentru a promova diversitatea plantelor. Puteți folosi, de asemenea, făină de năut, care este o modalitate excelentă de a strecura niște leguminoase și face ca biscuiții să nu conțină gluten și să aibă un conținut mai mare de proteine în comparație cu făina obișnuită.

Ingrediente pentru biscuiți sănătoși cu semințe

– 1 cană de semințe mixte (semințe de cânepă, in, floarea-soarelui, dovleac, susan și mac – de exemplu, dar puteți integra și altele).

– 2 linguri de drojdie nutritivă

– 1 linguriță de oregano

– ½ linguriță de usturoi

– ½ linguriță de fulgi de ardei iute (opțional)

– ½ linguriță de sare

– ⅔ cană de făină de năut (sau de grâu, secară, ovăz)

– 2 linguri de ulei de măsline

– ⅓ cană de apă caldă

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sarah Cobacho (@_plantbaes_)

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 160 de grade Celsius cu ventilator, dacă cuptorul are. Puneți toate ingredientele uscate într-un bol. Adăugați uleiul de măsline și apa și amestecați bine până când toate se combină bine. Se lasă să se odihnească timp de 5 minute. Se toarnă amestecul pe niște hârtie de copt. Acoperiți cu o a doua bucată de hârtie de copt. Cu ajutorul unui sucitor întindeți amestecul pentru a fi de aproximativ 0,5 centimetri grosime, apoi îndepărtați stratul superior de hârtie de copt.

Coaceți aluatul astfel obținut în cuptor timp de 20 până la 25 de minute. Urmăriți să prindă o culoare aurie, plăcută. După ce s-a copt, s lasă să se răcească și se desface cu mâna de pe hârtia de copt. Ca mod se servire, se rupe în bucăți neregulate. Se savurează ca atare, sau pentru a gusta paste ( hummus, salată de vinete etc.)

Sursa: Instagram

Recomandarile noastre