Blestemul câștigătorilor la loto. Ultimul a murit la 23 de ani. Dovezi clare că banii nu aduc fericirea

Blestemul câștigătorilor la loto. Ultimul a murit la 23 de ani. Dovezi clare că banii nu aduc fericirea
Deși mulți cred că banii aduc fericirea, există dovezi care demonstrează contrariul. Când vine vorba de câștigători la loto, aceștia au trăit pe pielea lor dramele în urma încasării unor sume mari de bani. Printre ghinioniști se află și unul dintre cei mai tineri câștigători la loto, care a murit la doar 23 de ani. Semn că există totuși un blestem ce planează asupra câștigătorilor la loto.

Unul dintre cei mai tineri câștigători la loto din Marea Britanie a demonstrat că banii nu aduc totuși fericirea. Callum Fitzpatrick a câștigat aproape 400.000 de lire sterline în 2014, pe vremea când avea doar 16 ani. Callum avea grijă de bebelușul mătușii lui când a aflat că are numere câștigătoare. 

Deși declarase că este extrem de emoționat și nu-i vine să creadă că a câștigat premiul, tânărul a rămas totuși cu picioarele pe pământ. Spunea atunci că-și dorește să achiziționeze o mașină normală și ieftină, când va împlini 17 ani. „Tânărul minunat și inteligent” a absolvit și facultatea și și-a luat o diplomă în inginerie civilă la Universitatea Ulster, în ciuda câștigului său. 

Blestemul câștigătorilor la loto. Fitzpatrick a murit la doar 23 de ani 

Callum Fitzpatrick

Destinul tânărului nu avea însă să fie unul fericit, în ciuda câștigului mare. Callum a murit la aproape 8 ani de la încasarea biletului câștigător. Deși familia nu a transmis care este cauza decesului, ar putea fi vorba de o sinucidere, căci familia sa a cerut oamenilor să facă donații către Centrul de prevenire a sinuciderii și auto vătămării corporale. Ceea ce duce cu gândul la o posibilă depresie de care ar fi putut suferi tânărul. 

Cazul nu este deloc unul singular, ba chiar din contră. Pare că în multe situații, numerele câștigătoare aduc mai mult ghinion decât fericire.

Mihai Cazacu, originar din Iaşi, a câştigat la loto 3.8 milioane de euro, în anul 2008. Nu s-a bucurat prea mult de bani, căci i-a cheltuit pe maşini de lux, vile somptuoase şi excursii pe toată planeta. S-a ales ulterior și cu o condamnare cu suspendare pentru conducere sub influența alcoolului. La final, de banii câștigați s-a ales praful. 

Un alt caz este al unui gălățean care a câștigat aproximativ 400.000 de euro, însă nu i-a revendicat niciodată, căci soția a spălat pantalonii lui cu tot cu biletul câștigător.

De departe însă cel mai cunoscut este Stelian Ogică, ce a pretins că a câștigat, dar a fost bătut în scara blocului și biletul i-a fost furat. Într-un final, polițiștii au considerat că a falsificat biletul și a fost condamnat la doi ani de închisoare. 

Ghinioniștii câștigători. Averi făcute praf și probleme în lanț 

Gunoierul englez Michael Carroll a câştigat la loto 11,2 milioane de euro. Neştiind să investească sau să-i cheltuiască raţional, gunoierul i-a „spart” pe femei ușoare și droguri.

Un altul este William Hurt, care a câștigat 3 milioane de dolari, însă cocaina i-a distrus ulterior viața. A devenit dependent și ulterior a fost și arestat pentru tentativă de omor. 

Callie Rogers, de care Rețete și vedete a mai scris, era o adolescentă nevinovată când a câștigat aproape 2 milioane de lire sterline. I-a cheltuit însă pe toți pe silicoane, excursii și petreceri luxoase, iar după două tentative de sinucidere, doi copii și un soț care a părăsit-o, a ajuns cameristă la un hotel, semn că banii chiar nu aduc fericirea. Ba din contră, câteodată o împiedică. 

Foto: Daily Mail, Facebook

Exclusiv. Fiica lui Pepe a ajuns pe mâinile doctorului. Ce problemă are micuța

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri