Bomboane Raffaello cu topping de ciocolată și fructe de pădure

Bomboane Raffaello cu topping de ciocolată și fructe de pădure
Se anunță musafiri și vrei să-i servești cu ceva dulce, dar ești în criză de timp? Nimic mai simplu și mai delicios decât aceste Bomboane Raffaello cu topping de ciocolată și fructe de pădure

Puteți prepara și aceste biluțe dulci din biscuiți cu nucă și cacao, mai simple și mai rapide ca niciodată. În plus prepararea acestui desert poate fi o activitate deosebită de făcut împreună cu copiii sau cu alți membri ai familiei. Poate fi foarte distractiv.

Ingrediente pentru rețeta de Bomboane Raffaello cu topping de ciocolată și fructe de pădure

200 g unt la temperatura camerei, 150 g lapte praf, 150 g zahăr pudră, 2 foi de napolitană sfărâmate, 2 lingurițe esență de lămâie, 200 g nucă de cocos, câteva migdale, 200 g ciocolată, 25 g unt, 1 linguriță lapte, fructe de pădure

Mod de preparare rețeta de Bomboane Raffaello

Într-un bol se va prepara compoziția. Puneți laptele praf, apoi adăugați foile de napolitane sfărâmate bine, esența de lămâie, 1 praf de sare și nucă de cocos atât cât să se lege compoziția și să se poată modela. După ce ați realizat pasta, compoziția se lasă la frigider 45 de minute, apoi o scoateți și se modelează bomboanele.

Ca să nu vă lipiți, puteți să vă ungeți puțin palmele în prealabil cu ulei. Se pune câte o migdală la mijlocul fiecărei biluțe. Dimensiunea acestora trebuie să fie cam cât o nucă medie. Dacă aveți poftă de joacă, puteți face și alte forme: piramide, cuburi, paralelipipede sau conuri. În final, acestea se tăvălesc prin restul de nucă de cocos.

Se lasă delicioasele bomboane Raffaello la frigider până în momentul servirii când se prepară și toppingul de ciocolată. Pentru acest lucru, topiți ciocolata în bain-marie împreună cu laptele și untul. Serviți desertul alături de fructe de pădure.

Sursa: Chefi la cuțite

Lebăr de casă. Rețeta tradițională

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp