Brad Pitt anunță că e bolnav, însă lumea spune că i se trage de la prea mult bine. Manifestările sindromului te vor șoca

Brad Pitt anunță că e bolnav, însă lumea spune că i se trage de la prea mult bine. Manifestările sindromului te vor șoca
Cunoscutul actor american Brad Pit se confruntă cu o mare problemă. El e disperat pentru faptul că nimeni nu-l crede.

Fostul soț al Angelinei Jolie suferă de o afecțiune „foarte serioasă”. El a dezvăluit totul recent, într-un interviu. Brad Pitt suferă de prosopagnosie.

Potrivit medicilor, aceasta este o afecțiune rară care provoacă o tulburare cognitivă a percepției fețelor. Mai exact, boala afectează capacitatea de a recunoaște fețele familiare, inclusiv propria față.

În vârstă de 58 de ani, celebrul actor a recunoscut într-un interviu acordat revistei GQ că el crede că suferă de prosopagnosie, însă, până acum el nu a fost niciodată diagnosticat oficial. Tulburarea este de obicei prezentă de la naștere și îi va afecta pe cei care suferă de această afecțiune pentru cea mai mare parte a vieții lor, potrivit NHS.

Brad Pitt suferă că nu îl crede lumea

Actorul din „Once Upon a Time in Hollywood” a declarat pentru GQ că îi este foarte greu să recunoască oamenii. De aceea, spune el, lumea l-a perceput ca „distant, inaccesibil, absorbit de sine”. „Nimeni nu mă crede! Vreau să mă întâlnesc cu el”, i-a spus el lui Ottessa Moshfegh când aceasta i-a dezvăluit că soțul ei crede că are aceeași afecțiune.

Brad Pitt a mai insistat că suferă de prosopagnosie, vorbind despre aceste probleme în urmă cu ceva ani. Totuși, el a preferat ăs discute despre boală și nu să meargă la un specialist care să îl poată diagnostica.Nici acum nu e clar dacă Brad Pitt a făcut teste oficiale, reprezentanții vedetei al lui Pitt nu a răspuns la solicitarea Fox News.

„Atât de mulți oameni mă urăsc pentru că au impresia că nu-i respect. Din când în când, cineva îmi oferă un context, iar eu spun: Mulțumesc că mă ajuți. Dar tot îi enervez pe oameni. Primești chestia asta, de genul: Ești egoist. Ești îngâmfat. Dar este un mister pentru mine. Nu pot să înțeleg o față și totuși vin dintr-un punct de vedere estetic, de design. Am de gând să fac mai multe teste”, a declarat el pentru Esquire în 2013.

Ce este prosopagnosia

Conform Serviciului Național de Sănătate din SUA (NHS), pacienții diagnosticați cu prosopagnosie nu reușesc să recunoască fețele. Sursa citată precizează că prosopagnosia „afectează adesea oamenii de la naștere și este, de obicei, o problemă pe care o persoană o are pentru cea mai mare parte a vieții sau pentru toată viața. Aceasta poate avea un impact sever asupra vieții de zi cu zi. Multe persoane cu prosopagnosie nu sunt capabile să recunoască membrii familiei, partenerii de viață sau prietenii”.

Pacienții cu prosopagnosie pot suferi tulburări de anxietate socială, au „dificultăți în a forma relații sau întâmpină probleme în carieră. Sentimentele de depresie sunt frecvente. Unele persoane cu prosopagnosie nu pot recunoaște anumite expresii faciale, nu pot judeca vârsta sau sexul unei persoane sau nu pot urmări privirea unei persoane. Alții pot să nu-și recunoască nici măcar propria față în oglindă sau în fotografii”.