Simona Ionescu / Redactor Șef

Bucurie duhovnicească. La Biserica Sfântul Gheorghe-Nou din Capitală, vă puteți închina la Brâul Maicii Domnului și mâna Sfântului Nicolae

Bucurie duhovnicească. La Biserica Sfântul Gheorghe-Nou din Capitală, vă puteți închina la Brâul Maicii Domnului și mâna Sfântului Nicolae
Ziua de 6 decembrie este mult așteptată de credincioșii care-l slăvesc pe unul dintre cei mai iubiți sfinți ai creștinătății, Sfântul Nicolae.

Brâul Maicii Domnului a fost adus spre închinare la biserica Sfântul Gheorghe-Nou din Capitală. În acest loc se găsește și mâna Sfântului Nicolae.

Bucurie duhovnicească. La Biserica Sfântul Gheorghe-Nou din Capitală, vă puteți închina la Brâul Maicii Domnului și mâna Sfântului Nicolae

Potrivit declarațiilor parohului bisericii Sfântul Gheorghe cel Nou, mâna sfântului se află în acest locaș de peste patru secole. „Acest odor de mare preţ duhovnicesc, mâna făcătoare de minuni a Sfântului Ierarh Nicolae al Mirelor Lichiei, se află în Biserica Sfântul Gheorghe-Nou de 420 de ani, din anul 1600.

Atunci când marele Voievod întregitor de neam Mihai Viteazul l-a dăruit acestui sfânt locaş”, a mărturisit părintele Emil-Nedelea Cărămizaru. În ceea ce privește Brâul Maicii Domnului, acesta a fost adus, spre închinare, cu o delegație de la Mănăstirea Kato Xenia – Grecia.

Care este programul de închinare

Sfintele odoare sunt expuse spre închinare tuturor credincioșilor astăzi, de la ora 6,00 la ora 22,00. De asemenea, vă puteți ruga și miercuri între 8,00 – 22,00, apoi Brâul Maicii Domnului va pleca înapoi, spre Grecia.

Cine a fost Sfântul Nicolae

Sfântul Ierarh Nicolae, făcătorul de minuni, Arhiepiscopul Mirelor Lichiei, a văzut lumina zilei în cetatea Patara din Asia Mică. Părinții săi, Teofan și Nona au fost foarte bogați dar și mult iubitori de Dumnezeu. Copilul a fost botezat Nicolae care înseamnă „biruitor de popor”. Încă de mic, Nicolae a fost extrem de apropiat de Divinitate, iar de tânăr a ajuns în grija unchiului său, care era episcop. A fost hirotonit preot, apoi ales episcop al cetăţii Mira din ţinutul Lichiei.

Moaștele sale fac minuni și în zilele noastre

Apărător al credinței creștine împotriva ereziei ariene, Nicolae a participat la primul Sinod ecumenic de la Niceea din 325. După ce a trecut la Domnul, din moaștele sale a început să izvorască mir, iar de atunci și până în zilele noastre minunile nu se mai opresc. Sfântul Ierarh Nicolae este patronul marinarilor şi al copiilor și grabnic ajutător pentru fetele care vor să se căsătorească. De asemenea, el îi salvează pe cei din temnițe și are grijă de cei săraci și nedreptățiți.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre