Simona Ionescu / Redactor Șef

Bună de pus pe pâine! Rețetă de pastă de ardei din Orientul Mijlociu

Bună de pus pe pâine! Rețetă de pastă de ardei din Orientul Mijlociu
Muhammara este o pastă picantă făcută din nuci, ardei gras roșii, melasă de rodie și pesmet. E tocmai bună de pus pe pâine!

„Când am încercat pentru prima dată această baie tradițională siriană, aproape că am plâns de bucurie. Este de fapt incredibilă. Este o sosie picantă și consistentă, preparată folosind ardei roșii prăjiți și nuci. Muhammara se prepară, de asemenea, în mod tradițional, folosind piper de Alep, pe care noi ne chinuim să-l găsim, așa că folosim fulgi de ardei iute obișnuiți. Puteți savura acest preparat ca parte a unui mezze sau pur și simplu îl puteți savura cu niște pâine crocantă sau pâine”, dezvăluie bloogerul culinar pe contul Plantbased green.

Ingrediente pentru muhammara

3 ardei roșii

1/2 cană de nuci

1 linguriță de semințe de chimen, plus altele pentru decorare

4 linguri de pesmet (noi folosim resturi de pâine veche), sau pesmet fără gluten

2 linguri de ulei de măsline (noi folosim ulei de măsline extravirgin)

2 linguri de melasă de rodie

1/4 linguriță de fulgi de ardei iute

1 cățel de usturoi, curățat de coajă

1 lingură de suc de lămâie

sare

1 mână mică de frunze de pătrunjel, tocate (opțional)

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 200°C și porniți ventilatorul acestuia. Apoi puneți ardeii roșii pe o tavă de copt și coaceți-i timp de 35 de minute până când se înnegresc.

Între timp, adăugați nucile și semințele de chimen (plus câteva semințe suplimentare pentru decor) într-o tigaie la foc mediu și prăjiți-le timp de 5 minute până când se fragmentează. Rezervați câteva semințe de chimen pentru decorare, apoi adăugați nucile și semințele de chimen rămase într-un robot de bucătărie împreună cu pesmetul, uleiul de măsline, melasa de rodie, fulgii de ardei iute, usturoiul, sucul de lămâie și un vârf de cuțit mare de sare.

Scoateți ardeii roșii din cuptor și lăsați-i să se răcească până când pot fi atinși. Apoi, cu ajutorul mâinilor, decojiți-i și aruncați-le pielița. Apoi, rupeți ardeii în două și îndepărtați  semințele. Adăugați pulpa ardeilor în robotul de bucătărie și procesați totul până când se omogenizează.

Transferați pasta obținută într-o farfurie de servire și acoperiți-o cu puțin ulei de măsline suplimentar, sare, semințe de chimen și pătrunjel tocat.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre