Supă de chimen cu crutoane. Se face rapid

Supă de chimen cu crutoane. Se face rapid
Supa de chimen a făcut parte din meniul multor generații. Se servea alături de crutoane de pâine, coapte în cuptor.

Supă de chimen este un fel pe care nu vom regăsi în meniurile restaurantelor, de  aceea, dacă dorim să ne amintim gustul copilăriei, trebuie să învățăm să o preparăm. Supa aceasta e delicioasă, și e simplu de preparat. În mod tradițional se prepară doar cu apă, însă vom prezenta rețeta care l-a inspirat pe Mihai, cel care are unul din cele mai îndrăgite bloguri culinare, Mihai gătește.  De la acesta am învățat prepararea supei acesteia, în cele mai mici detalii. El recomandă cuburi bio de la Sonnetor.

Ingrediente pentru Supă de chimen

3 lingurițe de semințe de chimen

1 ceapă mică

1 lingură plină cu făină

½ cub pentru supă

2 linguri de ulei

600-650 ml apă

Opţional, pentru culoare: un praf de paprika afumată (sau paprika simplă, dulce sau iute)

Mod de preparare

Se pune apa la fiert și se adaugă cubul de supă când apa a început să fiarbă. Se lasă amestecul să fiarbă două minute și apoi se ia supa de pe foc. Între timp se curăță ceapa, se taie în bucăți mici și se pisează puțin semințele de chimen într-un mojar. Când supa e gata, se încinge într-o cratiță uleiul, se adăugă făina și se amestecă până ce ingredientele s-au omogenizat.

După ce a stat făina pe foc mic aproximativ 1 minut se adaugă semintele de chimen și se mai lasă încă un minut pe foc. Apoi se adăugă treptat supa, amestecând încontinuu cu un tel ca să nu se formeze cocoloașe. Când făina s-a amestecat bine cu supa, se adăugă ceapa și paprika afumată și se lasă să fiarbă la foc mic aproximativ 12 minute. Se mestecă pentru ca să nu se facă cocoloașe. Supa de chimen se strecoară înainte de servire, după dorință, și se adaugă niște crutoane de pâine prăjită.

Sursa: Mihai gătește