Burger de somon cu sos de sfeclă roșie, rețeta lui Vlăduț

Burger de somon cu sos de sfeclă roșie, rețeta lui Vlăduț
Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, a pregătit o interesantă rețetă pe bază de pește și anume, un burger de somon cu sos de sfeclă roșie și maioneză pe care a denumit-o „Burger de somon cu sos bronze”.

Cu acest Burger de somon cu sos de sfeclă roșie, decorat cu o floare din ceapă roșie, Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, i-a surprins pe matinali. Iar pentru un efect cu totul special a optat pentru chifle cu cărbune activ. Foarte interesant la această rețetă, pe lângă chiftelele de somon, este sosul delicios din maioneză cu sfeclă murată și ton. Este bun de-l poți servi doar cu pâine, după cum a apreciat Dani.

Lista de ingrediente

chifle de burgeri cu cărbune activ

Pentru chiftele: 350-400 gr file de somon

1 legătură de mărar verde

1 legătură de ceapă verde

puțin pesmet

1 gălbenuș de ou

sare și piper

puțin ulei pentru prăjit chiftelele

Pentru sos: 2-3 linguri de maioneză clasică

1 sfeclă roșie, murată

2 linguri de muștar franțuzesc cu boabe

1 linguriță de capere

1 conservă de ton file

1 ceapă roșie

sare și piper

În plus: salată verde

castraveți

Burger de somon cu sos de sfeclă roșie – Mod de preparare

Modul de preparare al acestor burgeri, dar și al sosului de sfeclă cu maioneză este foarte simplu. Mai întâi se pregătește fileul de somon. Cu o pensetă de bucătărie se înlătură oasele, apoi se toacă mărunt, cu cuțitul.

Se spală mărarul, se scurge bine și se toacă mărunt, Se curăță ceapa verde, se spală și se toacă mărunt. Se adaugă ceapa și mărarul peste somonul tocat. Apoi se adaugă un gălbenuș de ou, sare și piper și se omogenizează compoziția. Se lasă compoziția să se odihnească 10-12 minute, după care se formează chiftelele. Chiftelele de somon se aplatizează ușor și se rumenesc pe ambele părți în tigaia încinsă, unsă cu puțin ulei.

Pentru sosul de sfeclă roșie cu maioneză și ton, se pun în vasul blenderului sfecla roșie, murată și caperele scurse din conservă. Apoi se procesează până rezultă o pastă frumos colorată. Se scurge tonul din conservă și se mărunțește, iar ceapa roșie se curăță și se toacă mărunt cu cuțitul. Se amestecă aceste două ingrediente, apoi se adaugă peste sosul de sfeclă cu maioneză. Se adaugă și muștarul franțuzesc, și dacă mai necesită, se mai potrivește gustul cu sare și piper. Se poate folosi ton în saramură, sau ton în ulei de măsline, însă trebuie scurs bine.

Când toate aceste preparate sunt gata, se asamblează burgerii și se servesc cu salată verde și castraveți.

Sursa: Chefi la cuțite

Japonezul de la Chefi la cuțite, într-o dramă sentimentală. Și bărbații plâng câteodată

Recomandarile noastre