Burgerii colorați, care vin direct din curcubeu. Nu ați mai văzut așa ceva

Burgerii colorați, care vin direct din curcubeu. Nu ați mai văzut așa ceva
Chiar dacă încă nu putem călători, e bine să știm noutățile. Țările lumii caută soluții de mobilitate. Când vom putea circula mai intens, ne vom putea bucura cu toții de ultimele noutăți. Inclusiv de „burgerii curcubeu”.

Ați auzit de burgerii care vin direct din curcubeu? Nu ați mai văzut așa ceva. Și totuși, există. După succesul înregistrat în Italia, Flower Burger deschide primul său restaurant londonez pe Charlotte Street, în primăvara anului 2021. Care e treaba cu burgerii curcubeu? În primul rând aceștia chiar au culorile curcubeului! În plus, e vorba de burgeri vegani colorați și realizați exclusiv cu și din ingrediente naturale.

Burgerii care vin direct din curcubeu?

Astfel, chiflele pot fi roz, galbene, mov, verzi sau albastre. Iar în interiorul chiflelor super colorate se găsesc o varietate de pateuri vegane. Super colorate și ele. Atât pâinea, cât și pateurile sunt produse folosind legume proaspete, cereale și leguminoase. Acestea sunt realizate fără a folosi aditivi chimici sau arome. Burgerii sunt serviți alături de pene de cartofi, fasole edamame și patatas bravas.

Burgerii care vin direct din curcubeu? Nu ați mai văzut așa ceva

Ofertele clasice de burgeri colorați includ Cherry Bomb. Acest burger  conține linte și orez basmati într-o chiflă roz colorată cu sfeclă roșie. „Semnătura” Flower Burger o reprezintă o pastă de fasole roșie deosebit de gustoasă.

Proiectat în parteneriat cu arhitectul italian Andrea Langhi, restaurantul instagramabil a fost conceput ca un spațiu „jucăuș… extrem de colorat și plin de grafică caleidoscopică amestecată cu o notă floarală”, după cum spun proprietarii brandului.

Burgerii care vin direct din curcubeu? Nu ați mai văzut așa ceva

Deserturile vegane sunt și ele în meniu, cum ar fi „Coco-nuci”. Acesta e făcut cu miezul de nucă de cocos, cafea espresso, alune prăjite cu cacao și o glazură vegană de ciocolată.

Ce este veganismul

Veganismul  reprezintă abținerea de la folosirea produselor care provin de la animale, mai ales în dietă, având o filozofie care respinge ideea că animalele ar fi mâncare. Acest trend a explodat în ultimii ani. Potrivit raportului 2020 al Innova Market Insights privind viitorul alimentației pe bază de plante, creșterea mondială anuală a lansărilor globale de alimente și băuturi cu afirmații vegane și vegetale a crescut cu 21% și, respectiv, cu 58% între 2015 – 2019.

Google Trends a identificat Marea Britanie ca fiind cea mai populară țară pentru veganism în 2019, urmată de Australia și Noua Zeelandă.

Burgerii care vin direct din curcubeu? Nu ați mai văzut așa ceva

Trecerea recentă de la vegetarianism la veganism a fost atât de profundă încât 2019 a fost declarat „Anul Veganului” de către celebra publicație The Economist.

Chiar și Franța, țară ferm carnivoră, nu este imună la valul de veganism care ne influențează obiceiurile alimentare. Recent, restaurantul vegan ONA din sud-vestul Franței a primit o stea Michelin, o premieră pentru un local care servește numai produse pe bază de plante.

Sursa foto: Instagram

Cum arătau rubricile de matrimoniale în anii ’70. De acolo începea totul pentru „cei singuri”. FOTO