Cadou neașteptat pentru Prințul William, de ziua lui, din partea statului. Împlinește 40 de ani

Cadou neașteptat pentru Prințul William, de ziua lui, din partea statului. Împlinește 40 de ani
Prințul William, Duce de Cambridge este primul fiu al lui Charles, Prinț de Wales și al Dianei, Prințesă de Wales și nepot al Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Cu o lună înainte de aniversarea sa, acesta primește un cadou neașteptat.

Prințul William va împlini vârsta de 40 de ani pe 21 iunie. Cu această ocazie, Royal Mint (Monetăria Regală a Marii Britanii) a anunţat emiterea unei noi monede de 5 lire sterline, relatează luni dpa.

Moneda, pe care este desenat portretul prinţului William, a fost prezentată acum, cu o lună înainte de ziua de naştere a nepotului reginei Elisabeta II. Momentul este unul neașteptat și aparte. Este prima data când Prinţul William, va apărea singur pe o monedă oficială emisă de Monetăria Regală a Marii Britanii.

Cum arată moneda aniversară cu chipul Prințului William

Moneda, creată de designerul şi gravorul Thomas T. Docherty, prezintă, pe față, portretul ducelui de Cambridge, alături de iniţiala sa, W, şi numărul 40. Pe revers, moneda prezintă un portret al reginei Elisabeta a II-a, realizat de Jody Clark.

Pe marginea monedei se va afla inscripţia „HRH The Duke of Cambridge” (n.r. trad. – Alteța Sa Regală Ducele de Cambridge).
Pe lângă noua monedă de 5 lire sterline, va fi emis și un set de două monede în ediţie limitată, o monedă aniversară din aur şi o monedă suverană 1982 – anul în care s-a născut ducele.

Prințul William, al doilea în ordinea succesiunii la tron

Prințul William este al doilea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, după tatăl său, Prințul Charles. El este căsătorit cu Kate Middleton, iar împreună au trei copii. În perioada aceasta, cei doi au decis să se mute, pentru perioada verii, la țară. Ducii de Cambridge au ales cabana Adelaide ca următoare reședință de vară.

Confirmându-și dorința de a fi mai aproape de Regina Elisabeta, care locuiește permanent la Castelul Windsor de doi ani, cuplul a identificat grațiosul conac din secolul al XIX-lea drept locul ideal pentru a ieși din Londra, căutând puțină intimitate, dar fără sa se îndepărteze prea mult de oraș.

Sursa foto: www.telegraph.co.uk