Câine de terapie, împușcat din greșeală de poliție. Statul plătește 35.000$ despăgubiri

Câine de terapie, împușcat din greșeală de poliție. Statul plătește 35.000$ despăgubiri
Câine de terapie împușcat din greșeală de poliție. Statul este obligat să plătească daune de 35.000$ către proprietar.

Un caz a șocat opinia publică. Un labrador a fost împușcat de forțele de ordine în Flit, statul american Michigan în octombrie 2017. Poliția a spus că a făcut o greșeală. Câine de terapie, împușcat din greșeală de poliție.

Kristen Wells din Flint, Michigan, a trecut printr-o situație traumatizantă în dimineața zilei de 1 octombrie 2017. Ea și cătelușa ei labrador, Bailey, locuiau într-un centru pentru veterani. Acolo Baileyn în vârstă de 2 ani, se antrena să devină câine de terapie. Un glonț tras aiurea avea să producă o adevărată tragedie. 

Câine de terapie împușcat din greșeală de Poliție. Bailey și-a salvat stăpâna de la moarte 

Câine de terapie împușcat din greșeală de poliție.
Kristen Wells, stăpâna lui Bailey

În acea dimineață, poliția primise o plângere de la vecini cum că cineva se află pe proprietate. Polițistul venit la fața locului pentru a investiga avea arma scoasă în timp ce avansa cu o lanternă în curtea comună cu casa lui Wells. Bailey și Wells se aflau în curte în acel moment. Când a văzut lanterna, câinele a alergat spre lumină pentru a-și proteja stăpâna. Polițistul a tras spre Bailey, fără să vadă cine e. 

Ulterior, Wells a declarat că polițistul nu și-a anunțat prezența și nu și-a spus numele, așa cum ar fi trebuit. Cățelul Bailey a murit patru zile mai târziu, lăsându-și stăpâna cu facturi medicale în valoare de 19.000 de dolari.

Statul plătește 35.000$ despăgubiri

La trei ani de la incident, orasul Flint din Michigan trebuie să-i plăteasca lui Wells despăgubiri în valoare de 35.000$, în cadrul procesului intentat de femeie.

”Bailey era calmă, bine dresată și nu a acuzat comportament violent în nicio situație. Labradorii sunt în general deștepți, deloc agresivi și prietenoși, iar Bailey nu era o excepție”, scria în declarația de la proces. 

”Bailey a încasat glonțul în locul meu, fără să ezite. Glonțul era îndreptat în direcția mea”, a declarat Kristen Wells, stăpâna câinelui. Statul a dat câstig de cauză victimei.

”În acest caz, în opinia noastră, nu exista niciun risc pentru ofițer „, a declarat Rasor (avocata lui Wells) pentru Mlive.com.  ”Acesta a fost un animal de terapie. A fost ca și cum ai pierde un membru al familiei”, a încheiat aceasta. 

Sursa foto: dailymail.com

Cu cine se giugiulește Anamaria Prodan în America

Recomandarile noastre