Camilla, ducesa de Cornwall, se pregătește să fie regină. Iată cum „și-a găsit stilul”

Camilla, ducesa de Cornwall, se pregătește să fie regină. Iată cum „și-a găsit stilul”
Cei care urmăresc atent viața familiei regele, au observat că ducesa de Cornwall și-a „găsit stilul” în ultimii ani, în ciuda faptului că „nu a încercat niciodată să se arate fermecătoare”.

Camilla, în vârstă de 74 de ani, a suferit o transformare radicală a stilului în ultimele două decenii. Omul ei de încredere Fiona Clare spunând că ea și ducesa „și-au găsit ritmul” de-a lungul anilor.

Designerul din Londra a spus despre Camilla că are o nouă încredere în ultimii ani, în timp ce hairstilistul ei încă din tinerețe, Jo Hansford, a susținut că simțul ei modest al stilului vine fără efort, scrie Daily Mail.

Jo a spus pentru Telegraph: „Ducesa de Cornwall arată fermecător.  Dar ea nu încearcă să se arate plină de farmec – nu este deloc genul ei”. Stilul Camillei seamănă din ce în ce mai mult cu cel al reginei Elisabeta II.

Clare, care a lucrat la modelarea garderobei regale a Camillei peste două decenii, spune că ducesa a ajuns să iubească rochiile mai lungi, din șifon sau bumbac. „Ea și-a găsit cu adevărat stilul și cred că arată uimitor. Ea pare deodată atât de încrezătoare; s-a întâmplat de la o zi la alta”, a arătat designerul. Schimbarea vine după ce ducesa a devenit conștientă că în foarte scurt timp, probabil, soțul ei va urca pe tron, iar ea va fi regină consoartă.

Camilla, ducesa de Cornwall se pregătește cu stil să fie regină consoartă

Multe dintre aparițiile recente ale ducesei au inspirat piesele cheie ale acestui sezon, inclusiv rochia albastră  pe care a purtat-o ​​în timpul unei vizite în Insulele Scilly în iunie, anul trecut. Un alt aspect demn de remarcat a venit în septembrie 2021, când a uimit la premiera din Londra a filmului No Time To Die, la Royal Albert Hall. Camilla a apărut îmbrăcată într-un design cu paiete albastru pastel și argintiu de Bruce Oldfield.

Începutul transformării Camillei a venit după nunta ei cu Prințul de Wales din 9 aprilie 2005, potrivit expertului regal Ingrid Stewart. Atunci, ea a uimit lumea apărând la intrarea în Capela Sf. George, Windsor, într-o rochie a designerului britanic Robinson Valentine, acoperită cu o pelerină din pene incrustate cu diamante, de Philip Treacy.

Potrivit expertului regal, această ocazie „a marcat începutul transformării ei timp de un deceniu de la o vârstă de 50 de ani până la uluitoarea ducesă din zilele noastre”. Stewart, care este redactor-șef al revistei Majesty, a spus că primul pas al noului ei look a fost să-și transforme parul „deseori încrețit, neîngrijit și bătut de vânt” în pletele lucioase, în stil Farrah Fawcett, pe care le poartă astăzi.

Povestea coafurii ducesei

Camilla o vizitează de peste 30 de ani pe colorista londoneză de lux Jo, iar stilistul a povestit anterior cum folosește cremă și culorile blonde cu miere pentru a acoperi părul cărunt al ducesei.

Hairstilistul și-a început cariera lucrând cu Vidal Sassoon înainte de a-și deschide propriul salon, Mayfair, în 1993 și se pare că numără celebrități precum Angelina Jolie sau Nigella Lawson drept clienți. Vorbind pentru The Times în 2019, ea a dezvăluit: „Orice se întâmplă în salon este confidențial. A trebuit să semnez un acord de confidențialitate cu Clarence House, dar nu vom dezvălui niciodată nimic despre niciunul dintre clienții noștri. Trebuie să fii discret”, mai titrează sursa citată.

Sursa foto: Instagram / Clerence House