Camilla se pregătește să poarte tiara regală. Istoria coroanei cu diamante e remarcabilă

Camilla se pregătește să poarte tiara regală. Istoria coroanei cu diamante e remarcabilă
Se pare că soția prințului Charles, Camilla va primi tiara din 1937 a reginei mame, pe care să o poarte la încoronarea Prințului Charles. În acest weekend, ea tocmai s-a ales cu un nou titlu regal. Iar acesta vine la pachet cu celebra tiară.

Regina Elisabeta a lansat o declarație foarte importantă în ajunul celei de-a 70-a aniversări a domniei sale, clarificând o întrebare care planează de mult asupra viitoarei ascensiuni la tron ​​a fiului ei, prințul Charles. După căsătoria lui Charles cu Camilla, în 2005, care a urmat unei relației îndelungate și controversate, a existat mereu întrebare adacă ea va fi cunoscută ca regină consoartă sau prințesă consoartă când acesta ar devenit în cele din urmă rege.

Elisabeta II a declarat că „dorința ei sinceră este ca, atunci când va veni momentul, Camilla să fie cunoscută ca regină consoartă, în timp ce își continuă propriul serviciu loial”. Un purtător de cuvânt al Clarence House, casa lui Charles și Camilla, a spus că cuplul este „emoționat și onorat” de decizie.

Tiara cu 2.800 de diamante și unul de 105 carate

Și nu numai că ducesei de Cornwall i se va da acel nou titlu, ci, potrivit Daily Mail, pentru ceremonia de încoronare i se va oferi și tiara de platină și diamante a Reginei Mame, care a fost creată pentru încoronarea regelui George al VI-lea în 1937. Coroana este compusă din 2.800 de diamante și prezintă o piatră mare dăruită reginei Victoria în 1856 de către sultanul Turciei ca semn de mulțumire pentru sprijinul Marii Britanii în timpul războiului din Crimeea.

Crucea din față a tiarei deține și faimosul diamant Koh-i-Noor de 105 carate din India, care este fixat pe o montură de platină detașabilă, scrie Vanity Fair.

Camilla și Charles, fericiți că vor urma la tron

Pentru a celebra Jubileul de Platină al mamei sale, cel mai longeviv monarh din istoria Marii Britanii, Charles a lansat, de asemenea, o declarație în numele său și al soției sale, în care o felicită „pentru remarcabila realizare de a sluji această națiune, tărâmurile și Commonwealth-ul timp de 70 de ani. Devotamentul Reginei pentru bunăstarea întregului popor al ei inspiră și mai multă admirație cu fiecare an care trece”.

Camilla lui Charles reacție aparte față de femeile bătute de parteneri. Ce are de spus

Apoi a abordat decizia ei de a o numi pe Camilla drept regină consoartă, spunând: „Suntem profund conștienți de onoarea reprezentată de dorința mamei mele. Deoarece am căutat împreună să slujim și să sprijinim pe Majestatea Sa și oamenii din comunitățile noastre, draga mea soție a fost propriul meu sprijin constant pe tot parcursul acesta”.

Sărbătorile pentru Jubileul de platină al Reginei vor avea loc pe tot parcursul anului, cu un weekend plin de evenimente de amploare, programate în luna iunie, inclusiv Trooping the Colour, aprinderea farurilor Jubileului de Platină, un concert live „Platinum Party at the Palace”, Big Jubilee Lunch, Platinum Jubilee Pageant și un concurs menit să se inventeze un nou desert, numit după regină.

Recomandarile noastre