Când ți-e poftă de dulce și vrei ceva rapid, încearcă o rețetă de cheesecake delicios, fără coacere și gelatină

Când ți-e poftă de dulce și vrei ceva rapid, încearcă o rețetă de cheesecake delicios, fără coacere și gelatină
Această prăjitură este atât de fragedă, încât este greu de povestit, trebuie să o încercați. Și durează literalmente o jumătate de oră pentru a o prepara.

Cheesecake este mereu o prăjitură la îndemână, gustoasă și simplu de preparat. Rețeta de azi e una perfectă, pentru că este gata în timp record. Iar rezultatul, așa cum veți vedea, e spectaculos.

Ingrediente pentru cheesecake de 18-20 cm

Biscuiți – 200-220g

Unt – 90gr

Brânză de vaci – 500gr

Smântână 33% – 200 ml

Zahăr pudră – 100gr

Vanilie după gust

Pentru stratul de cireșe: Cireșe (congelate) – 250g

Apă – 1/4 cană + încă 1/4 cană pentru a dilua amidonul

Zahăr – 2 linguri

Amidon (de preferință amidon de porumb) – 1 lingură.

Mod de preparare

Faceți un crumble din biscuiți (puteți folosi cu succes un robot de bucătărie sau puteți pune biscuiții într-o pungă și să-i bateți cu un sucitor sau cu un ciocan de tocat). Topiți untul. Se amestecă, se toarnă într-o formă și se presează (puteți presa folosind o ceașcă, important este ca fundul să fie neted sau ușor convex). Se pune „blatul” la frigider.

Între timp bateți crema de brânză cu zahărul pudră timp de câteva minute până când se umflă. Separat, batem frișca rece cu un vârf de vanilie până când se văd vârfuri tari sau urme clare de bătătură (atenție, nu insistați prea mult, căci veți obține unt). Se combină ușor brânza și smântâna. Se întinde amestecul pe baza de biscuiți și se aplatizează. Se pune la frigider.

Pentru stratul de cireșe, spălați cireșele, adăugați 1/4 cană de apă și zahărul, apoi amestecați. Gătiți la foc mic timp de aproximativ 8 – 10 minute. Se diluează amidonul în 1/4 cană de apă rece și se toarnă în strat subțire peste cireșe. Se fierbe până se îngroașă, apoi se răcește sosul obținut. Abia după ce crema aceasta este rece, întindeți cireșele pe cheesecake și neteziți-le. Se lasă la frigider timp de 3 – 4 ore, sau chiar mai bine peste noapte, înainte de servire.

Puteți să nu faceți stratul de cireșe, să îl înlocuiți cu ciocolată topită, caramel sau gem neîndulcit.

Sursa: Instagram

Recomandarile noastre