O rețetă turcească unică: Baklava Cheesecake

O rețetă turcească unică: Baklava Cheesecake
Rețeta aceasta a una special inspirată de bucătăria turcă. Veți adora această prăjitură dulce. Baklava Cheesecake este un mix între cele două prăjituri.

Pentru a prepara Baklava Cheesecake trebuie dpoar să aveți răbdare. În rest, nimic nu e complicat. Nici măcar in gredientele nu sunt unele ieșite din comun. Măsurăm cu un pahar  care are 200 ml.

Cum se prepară siropul de baklava

În primul rând, pentru sirop, puneți ingredientele într-un vas: 1 cană de apă, 1 cană de zahăr granulat, 1 felie de lămâie. După ce începe să fiarbă, se dă focul la mic și se fierbe încă 10 minute, se oprește și se lasă deoparte.

Ingrediente baklava și mod de preparare

-125 g unt (topit, spuma de deasupra se separă)

-zahăr granulat (se presară câte o lingură de desert la fiecare două straturi de phyllo – aluat foietaj

-12-13 bucăți de baklava, gata preparată phyllo

Se unge fundul unei forme de tort ( cu fund detașabil) de 25 cm și se așază foile de phyllo pentru baklava unul câte unul, ungând fiecare strat și presărând zahăr granulat la fiecare două straturi. Tăiați cu o foarfecă bucățile care vor atârna pe laterale și adăugați-le în matriță. Se pune în cuptorul încins la 200 de grade timp de 4 minute, până când se înroșește puțin.

După ce se scoate din cuptor, se pregătește baza de fistic pentru interior, amestecând: 1 cană de pudră de fistic (sau de nucă, alune, migdale), 30 g unt (topit), 2 linguri mari de zahăr pudră. Acest amestec se pune în baza prăjiturii, peste foile de plăcintă / baklava.

Crema de brânză pentru  Baklava Cheesecake

Se prepară amestecul de brânză amestecând 600 gr labne  cu 1 cană de zahăr granulat, cu un tel de mână, nu folosiți un mixer. Labne se obșține strecurând printr-o pânză foarte fină iaurtul grecesc, pentru a îndepărta excesul de zer, astfel încât să vă rămână o brânză cremoasă, capabilă să reziste la temperaturi ridicate de gătit fără să se coaguleze.

Peste labne și zahăr puneți 4 linguri pline de amidon și continuați să amestecați, apoi adăugați 1 pachet de smântână lichidă, 2 ouă (se adaugă unul câte unul și se amestecă), 1 pachet de zahăr vanilinat. Amestecul astfel obținut se toarnă în forma de copt, peste baklavaua care are deja deasupra pusă baza de fistic. Bateți de câteva ori în tejghea pentru a scoate aerul.

Se pune în cuptorul care este încălzit la 170 de grade, fără ventilator. Puneți un mic recipient cu apă pe raftul de jos al cuptorului, acesta împiedică prăjitura cu brânză să se crape. Se va coace timp de aproximativ 1 oră, părțile laterale se vor rumeni, iar mijlocul va rămâne deschis la culoare. După ce s-a copt, se oprește căldura cuptorului și se lasă să se odihnească 20 de minute cu ușa întredeschisă. Când iese, se toarnă siropul pe care l-ați pregătit la început, pe lateralele,  în partea de baklava.

Împrăștiați deasupra 1 cană de fistic nesărat, tocat grosier, iar după ce prăjitura ajunge la temperatura camerei, se pune la frigider și se lasă să se odihnească câteva ore, înainte de a servi Baklava Cheesecake.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Aslıhan (@asliylatarif.co)

Sursa: Instagram