Nu e un cult secret, e doar o idee care spune că acest lucru va aduce corpului un aport important de vitamine, minerale și nutrienți, ajutând la refacerea rapidă a organ ismului după chinurile facerii.
În 2018, după ce a născut al doilea copil, Chrissy Teigen a mâncat placenta copilului. Motivul declarat? Prevenirea depresiei postpartum. Modelul, în vârstă de 32 de ani atunci, a declarat pentru CBS că s-a simțit mult mai fericită după a doua sarcină și era ferm convinsă că starea de bine i-a venit de la placenta consumată imediat după ce a adus copilul pe lume.
Lista vedetelor care și-au mâncat placenta e lungă
Nu e prima celebritate care a recurs la așa o practică controversată. Pe lista vedetelor care recomandă consumul placentei se află surorile Kim și Kourtney Kardashian, Tia și Tamera Mowry, Katherine Heigl, January Jones, Alicia Silverstone, Holly Madison, Nikki Reed, Blac Chyna, Padma Lakshmi, Kim Zolciak sau Samantha Bee.
Cum arată vacanța unei prințese: Imagini din paradisul bogaților
Lidia Buble dezbrăcată, internetul e în flăcări. Imagini controversate
January Jones (foto), actriţa din „Mad Men” a făcut vâlvă în 2012 după ce a recunoscut că, după naşterea copilului ei, și-a mâncat placenta. Descrierea actului în sine e cam înfricoșător. „Am o moaşă minunată, care vrea să fie sigură că mănânc bine, cu multe vitamine, ceaiuri şi preparate din placentă. La început am ezitat, dar suntem singurele mamifere care nu îşi mănâncă propria placentă”, a declarat January Jones.
Şi Tom Cruise, cunoscut ca adept al Scientologiei, a declarat înainte de naşterea fetiţei sale că avea de gând să mănânce placenta, care este foarte hrănitoare. Până la urmă el s-a răzgândit. Și alte vedete au utilizat placenta într-un fel. Actorul Matthew McCongaughey a plantat-o la rădăcina unui copac, și a spus că acesta e obiceiul într-un trib aborigen din Australia.
Ce spun oamenii de știință
Oamenii de știință insistă că nu sunt multe evidențe ale beneficiilor aduse de consumul placentei. În plus, ei atrag atenția că e un act riscant. Cercetătorii de la Universitatea din Nevada, Las Vegas, au publicat un studiu care arată că placenta nu are absolut niciun impact asupra sănătății mintale a proaspetei mămici.
Pe de altă parte, cercetătorii Universității din Viena au publicat un studiu arătând că placenta conține o serie de nutrienți precum: zinc, fier sau seleniu în cantități insuficiente pentru a avea vreun impact benefic asupra sănătății mamelor.
Dar, în placentă se pot acumula metale grele, care pot cauza complicații serioase dacă sunt ingerate. „Din punct de vedere medical, placenta este un deșeu. Majoritatea mamiferelor își mănâncă placenta după naștere, dar noi doar putem ghici motivul pentru care fac acest lucru. Mai mult, placenta este, din punct de vedere genetic, parte din bebeluș, ceea ce înseamnă că a o consuma este aproape un act de canibalism”, a explicat dr. Alex Farr, autorul studiului.
Sursa foto: Instagram
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook