Cântărețul general de brigadă are COVID-19. Ce se întâmplă cu el

Cântărețul general de brigadă are COVID-19. Ce se întâmplă cu el
Un cunoscut interpret de muzică populară, care e, de peste un deceniu, și general, a ajuns să contacteze boala momentului. Acesta are COVID-19, și a aflat după ce a suspectat că e răcit.

Vestea neașteptată a primit-o luni de la un medic după ce sâmbătă făcuse testul COVID-19. Acesta mărturisește că a luat virusul, cel mai probabil, după o excursie în județul Prahova.

Gheorghe Turda a primit vestea ieri de la medic, după ce a sosit testul pe care l-a făcut sâmbătă. Interpretul de muzică populară crede că a luat virusul după ce a făcut o excursie la salină în Prahova. Acesta declară însă că a făcut o formă ușoară a bolii și acum se simte mult mai bine.

„Am fost foarte răcit, acum sunt mai bine. Medicul mi-a dat antibiotic timp de o săptămână, iar sâmbătă am făcut şi testul de COVID-19 şi nu am mai ieşit din casă. Ieri am primit vestea, dar acum sunt mult mai bine. Am răcit şi la plămâni, şi acum se simte în vocea mea.

Totuşi, am făcut o formă uşoară, faţă de multe alte persoane. Şi ginerele meu a avut, dar nu cred că am luat de la el, mai degrabă din excursie. Am fost la salină în Prahova şi acolo erau puţine grade. Iniţial, fetele mele s-au speriat, dar acum când au văzut că totuşi sunt mult mai bine, s-au mai liniştit”, a declarat Gheorghe Turda pentru click.ro, conform Capital.ro.

Artistul s-a izolat și își drege vocea

„Acum voi sta în casă timp de 14 zile sau cât va fi nevoie să fiu bine, asta e important”, mai spune Turda pentru sursa citată. Gheorghe Turda a studiat la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj (1966-1973), fiind un student eminent. Încă din anii studenției s-a impus ca interpret, prin calitățile deosebite ale timbrului său vocal, bogăția și valoarea repertoriului ales. A interpretat și arii din operă și operetă. Din 1973 este licențiat în artă, specialitatea muzică clasică.

În 1991 i-a fost conferit gradul de locotenent-colonel onorific, ca recunoaștere a meritelor sale artistice. În anii 1994-1997, s-a implicat, în calitate de colonel, tot mai mult în viața artistică a celor ce-și desfășoară activitatea în armata și poliția română, precum și în armată în calitate de colaborator cu alte atribuții.

Din 1 decembrie 2008, prin decret prezidențial, Gheorghe Turda a fost înaintat în gradul de general de brigadă în rezervă. Gheorghe Turda a rămas văduv de peste 10 ani şi are o relaţie bună cu fetele lui, Anca Ioana şi Elena Voichiţa.

Sursa foto: Facebook

Ciorba de potroace. Scoate pe oricine din mahmureală