Capăt de drum pentru Paul de România. A fost prins la Paris

Capăt de drum pentru Paul de România. A fost prins la Paris
Doi ani au încercat autoritățile să-l găsească pe Paul de România. A fost găsit la Paris.

A fost condamnat la trei ani și patru luni de închisoare în dosarul retrocedării ilegale a Fermei regale de la Băneasa. A fugit, dar din păcate a fost oprit în Franța.

Capăt de drum pentru Paul de România. A fost prins la Paris

Paul de România nu mai are nici o scăpare și va trebui să stea în spatele gratiilor pentru trei ani și patru luni. Atât cât a primit condamnare în dosarul retrocedării ilegale a Fermei regale de la Băneasa. Vestea a fost dată chiar de Lucian Bode: „Ca urmare a activităților de cooperare între Poliția română și cea franceză, Prințul Paul al României a fost depistat și retinut la Paris.

În continuare se defășoară acte procedurale în vederea aducerii acestuia în țară”. El va fi prezentat unei instanțe pentru confirmarea mandatului, apoi va fi extrădat în România. Sentința împotriva prințului a fost dată în decembrie 2020 de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

A revendicat ilegal averea bunicului său

Potrivit informațiilor oferite de procurori, Paul de România, care și-a trecut titulatura și în cartea de identitate, ar fi revendicat ilegal averea bunicului său, regele Carol al II-lea.

El a primit calitatea de moștenitor abia în anul 2012, dar acest aspect nu l-a împiedicat să revendice Ferma Regală de la Băneasa, care aparţine Domeniilor Coroanei. Ceea ce probabil a scos din calcul Paul de România este faptul că domeniile nu aparțineau Casei regale, ci doar date în folosință, pentru că totul este al statului român, au susținut procurorii în rechizitoriu.

Prejudiciul se ridică la 135 milioane de euro

Acuzațiile oamenilor legii se referă la infracțiuni care au fost comise între anii 2006-2013, când Paul a vrut să pună mâna și pe Pădurea Snagov. Prejudiciul depășește 145 de milioane de euro, 135 de milioane de euro reprezentând numai contravaloarea terenurilor fostei Ferme regale de la Băneasa.

În anul 2006, se cunoaște faptul că prințul Paul şi-a vândut drepturile succesorale companiei Reciplia condusă de Remus Truică.

După ce Paul a fugit din țară, soția lui, prințesa Lia a fost obligată să plece din vila superbă unde locuia alături de fiul său, Carol Ferdinand. Motivul a fost evident: chiria și ratele la bancă nu au mai fost plătite. După ce a stat un an la hotel, prințesa Lia a părăsit țara împreună cu băiatul ei.

Sursă foto: libertatea