Simona Ionescu / Redactor Șef

Capra cu trei iezi, film horror românesc. Cine a ecranizat povestea

Capra cu trei iezi, film horror românesc. Cine a ecranizat povestea
Capra cu trei iezi a îngrozit generații de copii, una după alta, în România. Povestea sinistră în care un lupă ajunge să înfulece bieții iezi a smuls lacrimi și teroare. Acum e vremea să se sperie și părinții.

Cel puțin aceasta e concluzia la care a ajuns regizorul Victor Canache care a scris și scenariul filmului și a intervenit și în montaj, alături de Tudor D. Popescu și Luana Georgiţă (producție).

„Nimeni nu a mai ecranizat Capra cu trei iezi până acum, deşi toţi ştim povestea. Aş vrea ca, după ce văd filmul, spectatorii să o recitească. S-ar putea să fie surprinşi. Filmul nu este o poveste pentru copii, ci un thriller plin de suspans. Tot ce veţi vedea pe ecran se regăseşte însă şi în basmul lui Creangă, dar e foarte important cum alegi să-l citeşti.

Am avut norocul ca doi actori atât de mari – Maia Morgenstern şi Marius Bodochi – să mi se alăture în această aventură şi să dea viaţă unor personaje iconice”, a spus regizorul filmului, care își face debutul în lungmetraj cu această peliculă.

Capra Cu Trei Iezi a câştigat Premiul Publicului la Festivalul Internaţional de Film Transilvania, în iunie 2022. Filmul horror românesc va fi disponibil din 28 octombrie în cinematografele din toată țara. Maia Morgenstern şi Marius Bodochi au primit rolurile principale în filmul care explorează psihologia umană şi readuce în actualitate celebra poveste, văzută altfel.

Drama unei mame singure hărțuită de un prietesn sadic

Acțiunea filmului se petrece în România rurală a secolului al XIX-lea. Izolată de lume, o văduvă și mamă a trei copii (Maia Morgenstern) este nevoită să țină piept unui vechi prieten de familie care, văzându-i fără apărare, își dă în vileag adevărata natură sadică (Marius Bodochi). Rolurile copiilor sunt interpretate de Antonio Gavrilă, Răzvan Ilina şi Silviu Corbu.

Bazat pe una dintre cele mai cunoscute povești populare românești (Capra cu trei iezi, de Ion Creangă), acest film își propune să dezvăluie adevărata natură a faimoasei povești, arătând cum arată tragedia unei mame singure.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre