Care erau afacerile „la vedere” ale milionarului proxenet Alex Bodi

Care erau afacerile „la vedere” ale milionarului proxenet Alex Bodi
Acuzat de proxenetism de către procurori și arestat de instanță pentru asta, vălul subțire începe să cadă de pe afacerile „milionarului Alex Bodi”, așa cum era prezentat el în lumea și presa mondenă.

Începem cu niște note biografice ale bărbatului pe care Bianca Drăgușanu l-a pus sub lumina reflectoarelor după ce s-a combinat cu el și apoi s-a măritat, în 1 august 2019. Atunci, musculosul tatuat, cu brățări și inele de aur, îmbrăcat în cele mai fine costume și conducând cele mai scumpe mașini, și-a construit o poveste de viață pe care o spunea în diverse interviuri.

Prezentăm la început informațiile pe care le-am aflat despre parcursul „milionarului”, urmând apoi să redăm ceea ce spunea el despre cum a ajuns să se căpătuiască.

Alex Bodi este originar din Mediaș. N-a reușit să facă mare lucru acolo sau în alt colț de țară în ceea ce privește cariera. Cu ani în urmă, a plecat împreună cu părinții și sora în Spania. S-au stabilit acolo. Viață obișnuită. Sora lucrează acum la un magazin alimentar de cartier din Madrid, este căsătorită, are copil.

Alex Bodi, când trăia acolo, s-a învârtit întâi în lumea bodyguarzilor de club și a încercat tot felul de mici afaceri din care să câștige bani. Se pare că acolo s-au produs primele apropieri de lumea interlopă migrată din România în Spania. S-a însurat cu prima nevastă, româncă, și are o fetiță de 7 ani.

După divorț, Bodi s-a dus în Germania, unde l-a cunoscut pe viitorul naș, Adrian Tâmplaru, originar din Sibiu, și a început să vină des în România.  Tâmplaru patrona o rețea de prostituție, iar Alex Bodi i s-a alăturat în anul 2014, susțin procurorii DIICOT în ancheta lor.

Ce a povestit Alex Bodi despre aventura lui în Spania

La scurt timp după ce a ajuns la Madrid, fostul soț al Biancăi Drăgușanu a intrat într-o afacere ilegală, a povestit el într-un interviu pentru viva.ro.

Alex Bodi a recunoscut că a vândut aur cu acte false, dar a pierdut tot ce strânsese în numai două luni. Familia a fost nevoită să vândă apartamentul- a spus el – și cele două autoturisme pentru a-l ajuta să iasă din impasul financiar în care intrase.

„Am avut o experiență foarte proastă de viață, ca să spun așa. Bine, în urma unei afaceri pe care am făcut-o cu un spaniol cu niște aur. Afacerea asta nu are legătură cu cea actuală (n.r. susține că este partener într-o afacere cu aur și diamante cu un croat care deține o mină de aur în Africa) . Sunt persoane total diferite, doar s-a întâmplat ca și atunci să fie vorba de aur. 

Atunci am fost înșelat și am pierdut foarte mulți bani și a fost puțin greu. Nu pot să spun că aveam un partener, că nu era ceva oficial, luam aur de la el în cantități mici la început. 

Când am luat mai mult mi-a făcut acte, dar erau falsificate. Și aurul nu era aur”, a povestit Alex Bodi la începutul anului 2020 despre afacerea care l-a făcut să piardă absolut tot.

Afaceristul a precizat că a trecut prin momente dificile pentru că atunci s-a separat și de mama fetiței sale, cea mare. Familia l-a ajutat enorm, chiar dacă aceștia nu au știut niciodată câți bani a pierdut. Puțin probabil, fiindcă din informațiile noastre nu sunt niște oameni cu venituri consistente în Spania.

De mare folos, a spus Bodi în interviu, a fost și nașul său, care i-a fost aproape. E vorba de Adrian Tâmplaru, nașul care l-a căsătorit a doua oară cu Silvia Iulia Sălăgean și i-a botezat a doua fetiță.

De la acestă a doua nevastă au aflat procurorii că Bodi câștiga bani mulți din exploatarea unor prostituate din Germania, începând cu anul 2014. Inclusiv pe ea a pus-o să meargă cu clienți. La dosar este declarația ei, dar și a altor fete din rețeaua patronată de Adrian Tâmplaru și locotenenții săi.

Afacerea cu aurul croatului

Cărat de Bianca Drăgușanu prin studiourile de televiziune sau pe la tot felul de sindrofii, Alex Bodi era prezentat ca om de afaceri, care era partener cu un croat foarte bogat. Soțul Biancăi povestea că sediul firmei se află la Stuttgart, în Germania, partenerul său de afaceri fiind cel care a înființat prima companie de cripto-bancă licențiată în lume. Potrivit viva.ro, care-i luase un interviu, afacerea îi aducea lui Alex Bodi vânzări anuale care se ridică la un milion de euro. De asemenea, Bodi susținea că al său croat era și proprietarul unei mine de aur din Africa, unde investea și el.

La Kanal D, Bodi a spus că investește banii pe care îi câștigă din activitatea sa în compania specializată în tranzacții cu microlingouri de aur. Dorea să investească și în turism, să construiască un hotel. Pe 21 septembrie 2020, Primăria Mediaș a eliberat un certificat de urbanism pe numele lui.

Hotelul din Mediaș al lui Alex Bodi

Dacă nașul său proxenet avea hotel în Frankfurt, Alex Bodi se pregătea să-și facă și el unul în Mediașul natal. Nu credem că i-a fost prea greu să obțină certificatul de urbanism pentru „Recompartimentare, refațadizare, refuncționalizare și extindere hotel (pe orizontală)”.

Intenționa să renoveze cel mai mare hotel din Mediaș, Central, aflat chiar în centrul orașului. Hotelul are 4 etaje, cu 96 de camere. Hotelul a fost închis în 2012, iar de atunci se află în paragină. Bodi ar fi investit vreo 2-3 milioane de euro, ca să-l facă funcțional. Dacă nu-l arestau procurorii, care zic că afacerile lui erau prostituția și traficul de persoane.

Asistentă medicală, criminal în serie. Câte victime a făcut