Care sunt alimentele ce te îmbătrânesc prematur. Te mai și îmbolnăvesc pe deasupra

Care sunt alimentele ce te îmbătrânesc prematur. Te mai și îmbolnăvesc pe deasupra
Alimentele acestea ne afectează sănătatea într-un mod constant și ireversibil, dacă nu renunțăm la ele. Desigur, efectele se văd direct pe piele, la ochi, la strălucirea tenului și a părului, la calitatea unghiilor și în felul în care ne funcționează creierul.

Dacă vrei o viață sănătoasă, renunță la produsele tip fast-food, la prăjeli și la margarină. La produse ultra procesate, de tipul brânză topită! Fii deosebit de atent la etichete, acolo începe educația alimentară.

Evită zahărul în exces și axează-te pe salate fără sos, doar cu ulei de măsline și lămâie. Și desigur, renunță la tutun și la alcoolul în exces. Exces înseamnă orice zi în care ai băut mai mult de un pahar de băutură alcoolică.

Alimentele pe care le consumăm se reflectă în starea de sănătate. Așa cum există alimente care potențează activitatea cerebrală, altele ne distrug neuronii dacă sunt incluse constant în meniu.

Aceste produse fac ravagii în organism și este recomandat să stăm departe de ele.

Care sunt produsele cele mai nocive pentru creier?

Creierul ”poftește” la dulce, fiindcă este unul din combustibilii săi preferați. De aceea nu vă lăsați atrași în capcana băuturilor dulci din comerț! Sunt un amestec de chimicale, zahăr și îndulcitori, o combinație nefericită pentru creier.

Oferiți fructoză în schimb, adică dulcele din fructe. Optați în general pentru fructele de sezon, ideal de la producători locali. În băuturile din comerț este adăugat siropul de porumb, care are un procent ridicat de fructoză (HFCS) și de aceea este folosit masiv pentru a îndulci.  Consumate în mod exagerat, cresc riscurile de diabet de tip 2, o patologie asociată cu sindromul Alzheimer. Iar potrivit studiilor din laborator, există șanse să ducă la diminuarea funcțiilor cerebrale (memorie, învățare), să afecteze formarea conexiunilor neuronale.

Pe scurt, trebuie reținut că băuturile energizante și răcoritoare cu adaosuri de zahăr pot provoca leziuni cerebrale grave și pot deveni un factor de risc pentru demență.

Citiți articolul integral pe Doctorul Zilei.

Sursa foto: Pixabay / Buffetcrush