Despre Carmen Iohannis știm cu toții ce face, ce rol și-a asumat pe timpul mandatelor de președinte ale soțului și ce importanță acordă sistemului educațional din care face parte ca profesor de engleză la o școală din Sibiu.

După ce Kaus Iohannis a fost ales prima oară președinte, soția sa Carmen Iohannis a declarat că nu-și va părăsi elevii și catedra de la Sibiu pentru că ea crede că acolo e rolul ei ca să-și aducă contribuția la educarea tinerei generații.

Presa de peste ocean a acordat atenție deosebită proaspetei Prime Doamne a Americii, dezvăluind ce preocupări are și ce va face pe timpul mandatului soțului său, Joe Biden.

Jill Biden este profesoară de engleză. A predat ani de zile la colegiu, apoi și-a luat doctoratul și a intrat în mediul universitar.

„Să predau este ceea ce fac. Sunt cine sunt”, a scris pe Twitter Jill Biden înainte de a ține discursul Convenției Naționale Democratice din fosta ei clasă din Delaware și poatând niște poze din arhiva sa

În timpul celor opt ani de vicepreședinte a lui Joe Biden, dr. Jill Biden a fost profesor de engleză cu normă întreagă la Northern Virginia Community College din Washington, DC. Nu a abandonat niciun pic cariera de cadru didactic. Iar acum, când soțul a fost ales președintele SUA, a declarat că nu va renunța și va continua să meargă zilnic la serviciu.

Presa a scris că Jill Biden va face istorie dacă planurile ei de a continua să predea vor trece de protocoale și astfel va fi Prima Doamnă care își va menține un loc de muncă cu normă întreagă. De altfel, ea a beneficiat de protecția serviciului de pază, iar atunci când preda la facultate, le-a spus agenților Serviciului Secret să se îmbrace ca studenții.

„Dacă ajungem la Casa Albă , voi continua să predau”, a declarat dr. Jill Biden pentru CBS, în luna august . „Este important și vreau ca oamenii să prețuiască profesorii și să le cunoască contribuțiile și să ridice profesia.”

Jill Biden și-a luat ceva timp liber de la predare doar în timpul campaniei electorale, când soțul ei candida la funcția de președinte al Americii.

 

Femeia din spatele lui Joe Biden a vrut carieră în modă. O va surclasa pe Michelle Obama sau Melanie Trump? 

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri