Cârnați prăjiți, cu muștar sau piure de cartofi! O minunăție! Dar cum facem să nu crape cârnații când îi prăjim. Ne spun bucătarii cu experiență.

Cum se prăjesc corect cârnații ca să nu plesnească

Românii iubesc cârnații, fie proaspeți ori afumați. Amintesc de copilărie, de Sărbătorile de iarnă, de bunici.

Mulți români tocmai au tăiat porcul de Crăciun și cârnații sunt vedetă în bucătărie, fie la iahnia de fasole, garnitură la piure ori la o tochitură moldovenească.

De multe ori, cârnații plesnesc la prăjit. Bucătarii cu experiență știu cum se prăjesc corect cârnații afumați, scrie e-retete.ro.

  • Se taie cârnatul bucăţi cât doriţi de lungi, cam la 4 cm, să poată fi mâncaţi din 2 îmbucături.
  • Se aşează cârnaţii într-o cratiţă/tuci astfel încât să fie pe un singur strat, mai bine un pic înghesuiţi decât răsfiraţi. Alegeţi aşadar o cratiţă care să-i cuprindă cât mai bine.
  • Turnaţi apa de două degete şi aduceţi la fierbere. Daţi focul la mediu spre mic şi lăsaţi să fiarbă cu capacul uşor întredeschis.
  • Amestecaţi de câteva ori în acest timp. Cârnaţii vor fierbe în jur de 20 minute şi îşi vor lăsa grăsimea în apă.
  • Când auziţi că începe să sfârâie în oală e semn că apa s-a evaporat şi în oală a rămas doar grăsimea lăsată de cârnaţi.
  • Verificaţi grăsimea, dacă e foarte puţină puteţi completa cu 1 lingură de ulei sau untură.
  • Puneţi capacul pe oală şi lăsaţi cârnaţii să se prăjească până se rumenesc frumos.
  • Amestecați de vreo 2 ori în acest timp ca să se facă pe toate părţile
  • Cârnaţii sunt buni imediat sau reîncălziţi. Sursa și foto: e-retete.ro

Cârnaţi afumaţi de casă. Reţeta tradiţională

Cârnați copți în aluat. Rețeta lui Adi Hădean

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp