Mâncărurile din Banat sunt picante și foarte gustoase. La ciorba bănățeană se pune și boia iute și cârnați picanți.

Ciorbă bănăţeană. Rețeta

Un preparat gustos și ușor de făcut. Ciorba bănățeană are un gust aparte pentru că este picantă.

Ingrediente

  • 300 g fasole albă uscată
  • 4 cartofi
  • 1-2 cepe roşii
  • 1 morcov
  • 1-2 ardei
  • 500 ml suc de roşii
  • 1 linguriță boia iute
  • 300 g cârnaţi de casă picanţi
  • 2 legături pătrunjel proaspăt
  • 1 linguriță ulei de floarea-soarelui

Mod de preparare

  • Se lasă fasolea la înmuiat în apă călduţă, timp de 3-4 ore. Se scoate din apă şi se pune să fiarbă în câteva ape, până elimină toxinele.
  • După ce s-a fiert, se scoate din apă şi se lasă în sită să se scurgă.
  • Separat, se curăţă ceapa, ardeii, morcovul şi cartofii. Se taie cubuleţe şi se înăbuşe câteva minute în uleiul de floarea-soarelui.
  • Se adaugă aproximativ 2 litri de apă şi se pun să fiarbă la foc mediu, acoperite cu un capac.
  • În acest timp, se taie cârnaţii felii şi se călesc în sucul propriu.
  • După ce au fiert legumele, se adaugă sucul de roşii, sarea, piperul, boiaua iute, se mai lasă să clocotească 10 minute.
  • Se serveşte cu bucăţile de cârnaţi şi pătrunjel proaspăt tocat mărunt.

Rețetă de supă cremă de brânzeturi cu usturoi

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp