Dacă v-au rămas prin frigider câteva bucăți de brânzeturi învechite, puteți prepara din ele o minunată rețetă de supă cremă de brânzeturi cu usturoi, perfectă pentru sezonul rece. Preparată în majoritatea bucătăriilor lumii, supa cremă de brânzeturi reprezintă cel mai ingenios mod de a folosi resturile de brânză rămase prin frigider.

Este gustoasă, este sățioasă, iar usturoiul adăugat are și efecte benefice organismului fiind considerat un antibiotic puternic și un bun reglator al colesterolului.

Ingrediente pentru rețetă de supă cremă de brânzeturi cu usturoi

800 ml supă de vită sau de pasăre, 2 cartofi, 1 ceapă, 3 căței de usturoi, 200 gr brânză Cheddar, 100 gr cașcaval Emmental, 50 gr brânză de burduf sau telemea, 50 gr parmezan, 50 gr unt, piper alb, măcinat, puțin ghimbir răzuit, nucșoară și chimen (opționale), unt

Ingrediente pentru crutoane de pâine aromate

1 pâine învechită, puțin ulei de măsline, 2-3 căței de usturoi, oregano uscat și busuioc

Mod de preparare Supă cremă de brânzeturi cu usturoi

Mai întâi preparăm o supă de vită sau de pasăre, dacă nu o avem deja preparată. Putem adăuga în ea și zarzavaturile specifice supelor, pe care ulterior le îndepărtăm. Cartofii îi punem la copt, de preferință pe pat de sare, înfășurați în hârtie de copt și folie de aluminiu.

Curățăm ceapa și o tocăm foarte mărunt, apoi o tragem la tigaie în unt. Adăugăm și un cățel de usturoi tocat rondele și mai picurăm câte puțin din supa de pe foc, pentru a se pătrunde bine ingredientele.

După ce sunt copți cartofii, îi curățăm calzi și îi sfărâmăm peste ceapa trasă la tigaie. Mai adăugăm un cățel de usturoi răzuit și transformăm totul într-un piure. Apoi, diluăm piureul rezultat cu supa fierbinte, amestecând până se omogenizează. Trecem totul prin sită pentru a obține o supă fină. Se poate folosi blanderul sau mixerul.

Adăugăm în supă condimentele, după gust și lăsăm supa să fiarbă maxim 10 minute, atât că să-și degaje condimentele aromele. Stingem focul și adăugăm brânzeturile sfărâmate, sau date pe răzătoare, după caz. Mai adăugăm și ultimul cățel de usturoi răzuit și amestecăm până când brânzeturile sunt topite și transformate într-o supă extrem de cremoasă și gustoasă.

Separat, pregătim crutoane de pâine aromate. Într-o tigaie punem ulei de măsline, un cățel de usturoi tocat mărunt, puțin oregano și busuioc bine sfărâmate și amestecăm ingredientele pentru a-și lăsa aromele. Tăiem pâinea în cuburi micuțe și le trecem rapid prin uleiul aromatizat. Apoi le așezăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și le dăm la cuptor la 200 de grade pentru 10-15 minute, sau până când sunt frumos rumenite, dar nu arse.

Supa cremă de brânzeturi cu usturoi se servește caldă, cu crutoane de pâine aromate.

Sursa: Chefi la cuțite

Ce sume cheltuie Kylie Jenner, „de plictiseală”. Vedeta a fost criticată dur de fani

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp