Secretul cârnaților de casă nu este atât gustul, cât plăcerea să îi faci cu mâna ta, cu aromele care îți plac.

Cârnaţi afumaţi de casă. Reţeta tradiţională

Tăierea porcului la români a rămas un ritual în gospodării. De Ignat, șorici perpelit pe foc, o țuiculiță, apoi la treabă! Se face pomana porcului, cârnații, se pregătesc slăninile, șunculițele, toba și cărnița de sarmale și fripturi. Rețeta tradițională de cârnați de casă. Se pot face și la bloc, fără afumare.

 Ingrediente

  • 2 kg carne de porc
  • 2 kg carne tocată de vită
  • 1 kg slănină
  • 4 linguri (rase) sare
  • piper negru măcinat, după gust
  • usturoi tocat, după gust
  • boia iute, după gust
  • 460 ml apă caldă
  • maţe subţiri de porc.

Mod de preparare

  • Cureţi carnea de pieliţe şi o dai prin maşina de tocat de două ori.
  • Amesteci carnea de porc cu cea de vită, o condimentezi cu sare şi piper, adaugi usturoiul tocat, boiaua şi torni apa călduţă.
  • Frămânţi amestecul într-un vas mai mare şi umpli cârnaţii folosind maşina de tocat cu tulumbă subțire.
  • Legi maţele de porc la un capăt, ca să nu iasă umplutura în timp ce îi faci.
  • Când ai umplut toate maţele, aşezi cârnaţii pe un băţ gros, îl agăţi cât mai sus şi îi laşi să se zvânte câteva zile, după care îi pui la fum rece, în afumătoare. Sunt buni și proaspeți. Sursa: „Sosuri, dressinguri şi condimente“, colecţia Maria Cristea Şoimu, Mara Books & Publishing.

Cum vă pot fura banii din cont. A apărut un nou atacator

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp