Simona Ionescu / Redactor Șef

Slăninuță fiartă în zeamă de varză, cu usturoi și boia

Slăninuță fiartă în zeamă de varză, cu usturoi și boia
Este o rețetă tradițională românească. Slănina fiartă în zeamă de varză murată este foarte gustoasă, chiar și șoriciul este moale. Are un gust sărat echilibrat și o aromă minunată.

Românilor le place slănina, preparată în fel și chip, specific pentru fiecare regiune. Sunt multe specialități și în magazine, însă, cea făcută acasă este foarte gustoasă.

Slăninuță fiartă în zeamă de varză, cu usturoi și boia

Pregătiți acest aperitiv rapid din cele mai simple și economice ingrediente.

Ingrediente

  • o bucată slănină de pe burtă
  • 2 litri zeamă de varză
  • un plic boia dulce
  • o căpățână usturoi
  • o linguriță ulei
  • sare
  • boabe de piper

Mod de preparare

  • Slăninuța se taie pentru a obține o bucată sau două cât mai drepte.
  • Se pune slănina la fiert cu zeama de varză și boabe de piper. Se adaugă sare numai dacă zeama de varză nu este foarte sărată.
  • Se lasă la fiert aproximativ 45 de minute, până când furculița intră cu ușurință în slănină.
  • Se scoate de la fiert, se lasă să se răcorească puțin, apoi se unge bine cu o pastă făcută din usturoiul curățat și zdrobit amestecat cu o linguriță de ulei.
  • Se lasă așa de pe o zi pe alta, la rece, apoi se îndepărtează cu un cuțit usturoiul în exces.
  • Se răstoarnă boiaua într-o farfurie și se trece șunca de mai multe ori prin aceasta.
  • Se lasă apoi să se răcească, se mai trece o dată prin boiaua rămasă și se dă la rece până a doua zi.

Expertul Anthony Fauci avertizează: ”Ne aflăm într-o perioadă dificilă”

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre