Expertul Anthony Fauci avertizează: ”Ne aflăm într-o perioadă dificilă”

Expertul Anthony Fauci avertizează: ”Ne aflăm într-o perioadă dificilă”
Expertul Anthony Fauci, unul dintre cei mai cunoscuți experți în boli infecţioase din Statele Unite ale Americii, a lansat o avertizare fără precedent. ”Nu vreau să sperii oamenii.”

Anthony Fauci este unul dintre cei mai cunoscuți experți în boli infecţioase din Statele Unite ale Americii, iar afirmațiile lui sunt urmărite pe toată planeta. Ce spune despre evoluția COVID-19.

Expertul Anthony Fauci avertizează: ”Nu vreau să sperii oamenii”

Anthony Fauci a lansat o avertizare fără precedent. El a susținut că America se îndreaptă spre o perioadă dificilă a pandemiei de coronavirus şi că actualele restricţii şi recomandări de călătorie vor fi necesare pentru sezonul Crăciunului, transmite CNBC.

”În următoarele două săptămâni din decembrie ne aşteptăm, din nefericire, la o creştere care se va suprapune actualei creşteri. Nu vreau să sperii oamenii, vreau doar să spun că nu este prea târziu să facem ceva”, a afirmat Fauci într-un interviu acordat emisiunii “Meet the Press” de la NBC, scrie capital.ro.

Cunoscutul expert le-a cerut americanilor să fie precauţi la întoarcerea din călătoriile făcute pentru Thanksgiving Day (n.r. Ziua Recunoștinței) şi să poarte mască pentru a reduce răspîndirea virusului.

Anthony Fauci: ”Ne aflăm într-o perioadă dificilă”

”Cred că va trebui să luăm decizii ca naţiune, ca stat, oraş şi familie, pentru că ne aflăm într-o perioadă dificilă şi vom avea restricţii faţă de lucruri pe care ni le-am fi dorit să le facem, în special în acest sezon al sărbătorilor, pentru că intrăm într-o situaţie cu adevărat precară”, a spus Anthony Fauci.

Statele Unite au depăşit 13 milioane de cazuri de Covid-19, potrivit datelor John Hopkins University, şi cel puţin 266.000 de oameni au murit din cauza acestei boli.

De altfel, Fauci a spus anterior că nu se va putea reveni imediat la o viaţă normală chiar şi după vaccinarea pentru noul coronavirus. Expertul le-a recomandat oamenilor să poarte mască şi să practice distanţarea socială chiar şi după ce se vor vaccina.

Situația în lume este îngrijorătoare. Până pe 29 noiembrie, numărul celor confirmați a ajuns la aproape 62 de milioane de persoane și s-au înregstrat 1,450 de deceses, în 220 de țări și teritorii. Într-o singură zi, au fost peste 564.000 de cazuri noi.


Victor Rebengiuc și Răzvan Lucescu au avut Covid. Spun prin ce au trecut