Europa se pregătește de primul Crăciun în vremea pandemiei

Europa se pregătește de primul Crăciun în vremea pandemiei
Cum vor fi Sărbătorile din iarna 2020, în plină pandemie? Oamenii obișnuiau să petreacă alături de rude sau prieteni, să mânânce mult. Cu pupături și îmbrățișări, lângă bradul împodobit,, cu cadouri și multă veselie.

Mai este o lună până când ar trebui să vină pe la toți cel mai iubit personaj din lume, Moș Crăciun. Va mai intra pe horn, va avea mască, se va dezinfecta după fiecare casă? Vom găsi daruri sub bradul împodobit?

Europa se pregătește de primul Crăciun în vremea pandemiei

Guvernele din Europa, continent grav afectat de COVID-19 și decese legate de această boală infecțioasă, încearcă să adapteze regimurile naționale de restricții astfel încât să le permită familiilor să celebreze Crăciunul fără să răspândească prea mult virusul, scriu agențiile de presă europene.

Cele mai multe state ar putea prezenta planurile pentru Crăciun chiar în această săptămână, iar majoritatea ar intenționa să opteze pentru strategii similare: restricționarea adunărilor de familie și anularea pe scară largă a evenimentelor devenite tradiție, precum târgurile germane și paradele din Spania.

  • În Belgia, una dintre cele mai afectate țări de pe continent, premierul Alexander De Croo este îngrijorat de un al treilea val de infecții. El plănuiește să celebreze Crăciunul alături de soția sa și cei doi copii. Pentru a sublinia mesajul, guvernul belgian i-a scris lui Moș Nicolae: „Păstrează distanța, spală-te pe mâini cu regularitate și poartă mască atunci când este necesar”.
  • În Italia, premierul Giuseppe Conte lansa un avertisment săptămâna trecută: „Va trebui să petrecem sărbătorile într-o manieră mai sobră. Petrecerile mari, pupăturile și îmbrățișările nu vor fi posibile”.
  • În Germnia, un cârciumar bavarez a deschis un târg de Crăciun de tip „drive-through”, iar în Țările de Jos copiii se bucură de o întâlnire distanțată cu SinterKlaas.
  • Cancelarul german Angela Merkel, care avertiza populația că pandemia „ne va ține ocupați toată iarna”, a precizat că familiile germane vor putea cel mai probabil să se adune de Crăciun, „poate cu măsuri de protecție”.
  • La Londra, guvernul britanic a anunțat că lucrează cu autoritățile din Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord pentru a găsi o formulă de relaxare a restricțiilor pentru Crăciun, astfel încât familiile să se poată aduna.
  • Premierul spaniol Pedro Sanchez a spus: „Avem două dorințe: să fim cu și să îi îmbrățișăm pe cei pe care îi iubim, și obligația de a-i proteja. Pentru că fără nici o îndoială cea mai mare aspirație a noastră este să putem să trăim și să împărtășim cât mai multe Crăciunuri în compania celor pe care îi iubim.”

Larry Hagman a luat bani de la Nicolae Ceauşescu. A fost mituit JR Ewing?