Carnea proaspătă a căpătat miros? Trucuri naturale care vă vin urgent în ajutor

Carnea proaspătă a căpătat miros? Trucuri naturale care vă vin urgent în ajutor
Nu există gospodină care să nu se fi confruntat măcar odată cu o situație total neplăcută. Deși carnea cumpărată e proaspătă, atunci când au scos-o din frigider, aceasta a căpătat un anumit miros. Ce e de făcut?

Ați sufocat carnea proaspătă într-o pungă de plastic? Să nu vă mirați atunci că a început să prindă miros. Iată ce soluții aveți să scăpați de problemă.

Carnea proaspătă a căpătat miros? Trucuri naturale care vă vin urgent în ajutor

Specialiștii spun că cel mai repede prind un miros ciudat bucățile de carne mai grase și cea de pui. Un ajutor prețios în acest caz este vinul roșu, sec. Se amestecă vinul cu un vârf de cuțit de ienibahar, rozmarin și cimbru. Turnați peste carne și lăsați o oră. Ulterior puteți să o folosiți pentru a găti preparatul dorit.

Ungeți carnea cu pudră de muștar

O altă variantă cu rezultate bune este să ungeți carnea cu pudră de muștar, apoi o lăsați câteva ore. Ulterior, spălați bine și coaceți la cuptor. La rândul său, mușețelul vă poate scoate din încurcătură. Tot ce aveți de făcut este un decoct de mușețel, lăsați să răcească și turnați peste carne. Se lasă o jumătate de oră, apoi se va clăti cu apă sărată.

Optați pentru o soluție salină

Sarea este, de asemenea, excepțională când trebuie să scăpați de mirosul neplăcut al unei bucăți de carne. Se face o soluție puternic salină, apoi se introduce bucata de carne. Se lasă două-trei ore și se spală foarte bine. Pentru a neutraliza mirosul puteți să folosiți și sucul de rodie. Se pune carnea la marinat în suc de rodie pentru o oră și se spală foarte bine.

Scăpați de mirosul din frigider cu pâine de secară

Dacă ați rezolvat problema cărnii, trebuie să scăpați și de mirosul din frigider. Puteți opta pentru pâine de secară, pe care să o tăiați în bucățele mici și să o introduceți în frigider pentru mai multe zile. De asemenea, alegeți și bicarbonatul de sodiu, care e un foarte bun absorbant. Nu în ultimul rând puteți așeza în frigider boabe de cafea. Dacă mirosul persistă și după ce ați apelat la trucuri, atunci trebuie să aruncați bucata de carne, pentru a nu vă îmbolnăvi.

Sursă foto: avantaje, bzi