Simona Ionescu / Redactor Șef

Unde puteți găsi case mai ieftine decât o pâine. Cum intrați în posesia acestora

Unde puteți găsi case mai ieftine decât o pâine. Cum intrați în posesia acestora
Nu e o glumă. Există o localitate din lume unde oricine poate achiziționa locuințe mai ieftine decât o pâine. Există însă niște condiții care trebuie îndeplinite.

Autoritățile dintr-un oraș din lume au scos la vânzare case mai ieftine decât o pâine. Cum puteți să cumpărați o asemenea locuință.

Unde puteți găsi case mai ieftine decât o pâine. Cum intrați în posesia acestora

Mult timp Legrad-ul a fost al doilea mare oraș din Croația, dar din cauza depopulării situația este în acest moment dramatică. În încercarea disperată de a rezolva problema, autoritățile au apelat la o soluție inedită. Pun la vânzare case abandonate, care costă doar… 60 de bani/locuință.

“Ne-am transformat într-un oraș de graniță cu puține legături de transport către alte locuri. De atunci populația a scăzut treptat”, a declarat primarul orașului, Ivan Sabolic.

Au fost scoase la vânzare 19 locuințe

Oricine are curajul să lase totul în urmă și să ia viața în piept, trebuie să știe că orașul se află aproape de granița cu Ungaria și are 2250 de locuitori în acest moment. Dar peisajul este extraordinar de frumos, pentru că Legrad-ul este înconjurat de pădure și câmpuri verzi.

În acest moment au fost scoase la vânzare 19 case goale sau care sunt în construcție. E adevărat că unele locuințe sunt ruine, iar altele nu au uși sau ferestre și sunt pline de mucegai. Dar nu va trebui să plătiți din buzunar nici pentru reparații, pentru că veți primi bani de la primărie. Adică 25.000 de kuna, respectiv 3.335 de euro sau 16.400 de lei pentru orice lucrări de renovare.

Ce condiții trebuie să îndepliniți

Nu oricine poate însă să cumpere una dintre acestea case, la preț de nimic. Dacă v-ați hotărât să vă stabiliți în Legrad trebuie să aveți sub 40 de ani și să fiți solvabili din punct de vedere financiar. În plus, nu aveți voie să părăsiți orașul pentru o perioadă de 15 ani. Dar tot primăria vă ajută să vă găsiți și loc de muncă, fie în industria alimentară, fie în prelucrarea lemnului sau industria prelucrării metalelor.

Sursă foto: romaniatv, evz.ro

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre