Cărțile legate cu piele umană. Doctorul care a păstrat pielea unei paciente într-o oală

Cărțile legate cu piele umană. Doctorul care a păstrat pielea unei paciente într-o oală
În vara anului 1868, o văduvă irlandeză în vârstă de 28 de ani pe nume Mary Lynch a fost internată în secția 27 a Spitalului General Philadelphia. Poreclit Old Blockley, această imensă unitate pentru săraci din vestul Philadelphiei era formată dintr-un spital, un orfelinat, o casă și un azil de nebuni.

Cărțile legate cu piele umană. Cu doar patru veri înainte, niște ziduri din azilul pentru femei, „fiind subminate de muncitori”, s-au prăbușit. Acestea au ucis 18 femei și a rănit încă 20. Era un loc pentru cei grav bolnavi, iar tuberculoza lui Lynch a pus-o într-o situație gravă.

Infecția cu viermi rotunzi

Familia lui Lynch a făcut tot ce a putut pentru a-i ușura suferința. Aceștia o vizitau cu sandvișuri cu șuncă și spaghete. Nimeni nu părea să observe pete albe pe carne, un semn revelator al infecției cu viermi rotunzi. Trihinoza pe care a contractat-o ​​din aceste sandvișuri i-a compromis starea deja precară.

Asistentele au asistat-o ​​pe Mary Lynch timp de șase luni, în timp ce corpul ei s-a ofilit. În cele din urmă, ea a cedat celor două boli care o răvășeau. Când tânărul doctor John Stockton Hough a întâlnit-o pentru prima dată pe Lynch, ea era pe masa de autopsie, în ianuarie 1869. 

Două cazuri de trihinoză la spitalul Blockley

Într-un articol din Jurnalul American de Științe Medicale „Două cazuri de trihinoză la spitalul din Philadelphia, Blockley”, Hough a raportat că i-a deschis cavitatea toracică pentru a-i observa plămânii răniți de tuberculoză. El a observat că mușchii pectorali pe care îi tăiase pe parcurs aveau niște chisturi neobișnuite în formă de lămâie. Uitându-se în microscop, și-a dat seama că chisturile erau pline de Trichinae spiralis (viermi) în diferite stadii de dezvoltare.

„Numărul total de chisturi a fost estimat la aproximativ 8.000.000”, a raportat Hough, făcând din Lynch primul caz de trihinoză descoperit în spitalul său. În timpul autopsiei, Hough a îndepărtat pielea de pe coapsele lui Lynch. El i-a păstrat pielea într-o oală, în timp ce restul corpului lui Mary Lynch a fost aruncat într-un mormânt de la Old Blockley.

Cărțile legate cu piele umană. Zeci de ani mai târziu, Hough, pe atunci un bibliofil bogat și bine respectat, a folosit pielea lui Lynch pentru a lega trei dintre cărțile sale medicale preferate despre sănătatea și reproducerea femeilor. Hough se specializase în sănătatea femeilor la reședința sa la Old Blockley.

Sursă: atlasobscura.com

Fotografia care ascunde un secret: Brad Pitt s-a întors la Jennifer Aniston?