Casa președintelui Nelson Mandela a ajuns hotel. Amatorii pot mânca o anumită coadă, felul preferat al fostului lider

Casa președintelui Nelson Mandela a ajuns hotel. Amatorii pot mânca o anumită coadă, felul preferat al fostului lider
Casa fostului preşedinte sud-african Nelson Mandela din Johannesburg a fost transformată într-un hotel informează AFP. Rezervările au început de lunile trecute, iar din această toamnă, clienții s-au putut deja caza.

Dacă vreți să știți cum arată casa lui Nelson Mandela, vă spunem că aceasta e situată într-un cartier bogat din Johannesburg. E o clădire veche, colonială, albă, al cărei aspect a fost păstrat, chiar dacă interiorul a fost refăcut complet pentru transformarea în hotel. Vila e scăldată în lumina soarelui graţie multiplelor sale luminatoare şi ferestre.

Mandela s-a mutat în această casă la scurt timp după eliberarea sa din închisoare în 1990. Avea atunci 71 de ani. „Inamicul poporului”  fusese eliberat din închisoare și voia să se bucure de toate lucrurile frumoase de care fusese privat în cei 27 de ani de detenţie. A vrut să se joace cu nepoţii săi, să savureze mirosul florilor sau să își bea vinul dulce preferat de Constantia.

Cât costă o noapte de cazare acasă la Nelson Mandela

A locuit aici opt ani, apoi s-a mutat o stradă mai departe,  cu ultima sa soţie, Graça Michel. Cel care conduce acum hotelul din fosta casă a lui Mandela, știe multe povești de când acesta s-a mutat. El povestește cum a fost.

„Când a venit, a bătut la fiecare uşă pentru a se prezenta şi a invita vecinii la aperitive şi cocktailuri”, îşi aminteşte managerul general al hotelului, Dimitri Maritz.

Există și o poveste oarecum amuzantă. Un vecin chinez nu l-a recunoscut şi l-a alungat, crezând, pesemne, că nu e în toate mințile să cheme vecinii la un șprtiț. „Când şi-a dat seama că i-a trântit uşa în nas lui Mandela, s-a mutat la scurt timp!”, a adăugat Maritz. Totuși, crede că  povestea e o legendă urbană.

Restaurantul hotelului șic servește felul preferat al lui Nelson Mandela. Acesta iubea să mănânce coada de bou în tocană. Acesta a fost felul de mâncare preferat al primului președinte de culoare din Africa de Sud și câștigător al apartheidului.  Acum, în casa lui liniștită din Johannesburg, transformată într-un hotel șic, restaurantul oferă coada de bou alături de ravioli.

Prețul unui studio, pentru două persoane este, pe noapte, 225 de euro. Apartamentul prezidenţial al acestui hotel  denumit „Sanctuary Mandela” a fost chiar dormitorul marelui lider. Doar că acum baia ocupă locul patului şi invers. Pe ramele ferestrelor se păstrează scrijelit (de către nepotul său) numărul său de prizonier din Robben Island, 466/64, şi cuvântul „Madiba”.

Sursa foto: Sanctuarymandela.com