Castraveții, cei mai buni prieteni ai gospodinelor. Nici prin gând nu v-ar fi trecut la ce sunt fantastici

Castraveții, cei mai buni prieteni ai gospodinelor. Nici prin gând nu v-ar fi trecut la ce sunt fantastici
Săraci în calorii, dar bogați în apă, castraveții sunt o binefacere a naturii, care pot reduce riscul de boli cronice.

Dar castraveții nu sunt buni doar pentru a vă scăpa de riduri și pungi sub ochi, ci și pentru a folosi la lucruri din gospodărie.

Sursă importantă de fisetină, un flavonoid care îmbunătățește memoria și scade riscul de apariție a Alzheimer-ului, castraveții pot înlocui cafeaua. Când vă simțiți obosiți și fără vlagă, e nevoie să consumați un castravete și situația revine sub control.

Alungă dăunătorii din grădină

Dacă larvele și melcii vă strică frumoasele flori din grădină, apelați tot la ajutorul castraveților. Tot ce aveți de făcut este să puneți câteva felii într-o cutie, pe care să o așezați în grădină. Veți vedea că mirosul de castravete va alunga dăunătorii. Și tot castraveții vă ajută să nu mai aveți oglinda din baie aburită. După ce faceți baie, luați o felie de castravete și frecați de-a lungul oglinzii și veți avea parte și de un parfum suav.

Alungă rapid celulita

Minunații castraveți sunt cel mai bun al doamnelor și domnișoarelor care au celulită. Tăiați un castravete în felii și masați bine de-a lungul zonei cu probleme câteva minute. Veți observa cum celulita este vizibil îndepărtată. La fel și ridurile, dacă veți pune felii de castravete acolo unde este necesar.

Castraveții înlocuiesc cu succes crema de pantofi

Castraveții țin mahmureala la distanță

Dacă aveți dureri de cap sau ați băut mai mult și sunteți mahmuri, tot cartofii vă vin în ajutor. Mâncați seara un castravete și dimineața veți vedea că durerea de cap a dispărut. Dacă trebuie să plecați urgent și nu aveți cremă de pantofi, frecați rapid pantofii cu un castravete proaspăt tăiat și aceștia vor străluci.

Robinete strălucitoare

Nu în ultimul rând, dacă frecați o balama care scârțâie cu un castravete, situația e rezolvată. De asemenea, castravetele înlocuiește cea mai tare gumă de mestecat, ucigând bacteriile care provoacă respirația urât mirositoare. Cine are robinete care trebuie curățate, pot folosi cu succes un castravete. Frecați pe suprafața acestora și veți vedea cum strălucește.

Recomandarile noastre