Cât au costat primii blugi, cei mai iubiți pantaloni din lume

Cât au costat primii blugi, cei mai iubiți pantaloni din lume
În format drept, evazat, skinny, larg, rupt sau peticit, blugii sunt cei mai populari pantaloni din lume. Iar modelele nu s-au oprit aici. Se fabrică de 148 de ani cu mare succes. Cât a costat prima pereche de blugi.

Blugii sunt purtați de oamenii de rând, de vedete de talie internațională, de fețe regale. Sunt cei mai iubiți pantaloni din lume, comozi și rezistenți. Adolescenții sunt cei care lansează în fiecare an un nou model. Ei poartă pe cei rupți, brodați, peticiți, cu talie joasă. Când au apărut primii blugi și cât au costat.

Cât au costat primii blugi, cei mai iubiți pantaloni din lume

Blugii au avut succes încă de acum 148 de ani. Nici măcar croitorul care i-a făcut nu a crezut că așa ceva este posibil.

Acum 148 de ani, la 20 mai 1873, negustorul de pânzeturi Levi Strauss, imigrant din Germania, și croitorul Jacob Davis, imigrant din Rusia, înregistrau în SUA patentul nr. 139121. Era vorba despre fabricarea unor pantaloni de uzură, dintr-o stofă rezistentă, montați cu nituri de cupru.

O clientă îi ceruse croitorului, cu un an în urmă, să-i facă pentru soțul ei, tăietor de lemne, niște pantaloni de lucru din material foarte rezistent. A cerut buzunare nituite, întrucât cusăturile din ață cedează repede.

Clienta s-a arătat mulțumită de rezultat, prețul era acceptabil. Prima pereche de blugi a costat un dolar și 50 cenți. În scurt timp, toți tăietorii de lemne, cărora pantalonii li se uzau mai rapid decât orice altceva, descopereau că noul produs nu are moarte.

Blugii sunt purtați de oamenii de rând, de vedete de talie internațională, de fețe regale.

Levi Strauss a înregistrat patentul în 1873

Jacob Davis și-a dat seama ce pericol l-ar putea paște, dacă ideea va fi preluată și pusă în valoare de alți intreprinzători sau concurenți. El i-a propus furnizorului său de pânzeturi Levi Strauss să patenteze împreună procedeul, întrucât el nu avea mulți bani.

Modelul de pantaloni rezistenți a început să atragă atenția celor care aveau meserii care ar fi avut nevoie de o îmbrăcăminte rezistentă, dotate cu buzunare numeroase și bine asigurate.

Treptat, acești pantaloni au devenit foarte apreciați atât pentru rezistență, cât și pentru design-ul lor interesant. A ajuns ca materialul să fie utilizat și pentru jachete, cămăși, salopete, fuste sau rochii.

În zilele noastre, blugii au devenit cei mai iubiți pantaloni de către adolescenți, indiferent dacă sunt fete sau băieți, indifferent de statute lor social.

O mulțime de vedete de talie internațională și VIP-uri s-au afișat cu celebrii pantaloni făcți pentru un pădurar. E drept, au contribuit mult și filmele western.


Denimul: piesa vestimentară care nu se demodează niciodată

Detaliile care te ajută să alegi blugi de calitate