Ozonoterapia este un tratament inovativ, care își găsește utilitatea în numeroase afecțiuni datorită efectului său revitalizant. „Este demonstrat faptul că, după efectuarea procedurii de ozonoterapie în doze și volume mari (OHT), ATP-ul mitocondrial, considerat a fi „uzina de energie” a organismului, crește cu 500%, rezultatele preliminare indicând faptul că acest lucru stimulează și apariția celulelor stem, despre care știm că au un rol deosebit în sănătatea întregului organism.
Practic, secretul terapiei este acela că ozonul, odată ajuns în sânge, crează un stres oxidativ, iar organismul începe producția de antioxidanți, precum și de factori de creștere și vindecare. Cu ajutorul terapiei cu ozon, sângele este detoxifiat de agenți patogeni, metale grele și metaboliți toxici”, a declarat Dr. Mihai Băican, medic specialist în ozonoterapie, pentru Doctorul Zilei.
Terapia cu ozon combate trei afecțiuni grave
Sunt cel puțin 3 afecțiuni majore pe care le putem combate în sezonul toamnă-iarnă cu ajutorul ozonoterapiei. În plus, ozonoterapia are efecte benefice și în tratarea cicatricilor, acneei și a cearcănelor, dar și a afecțiunilor ginecologice sau a bolilor reumatice.
Sindromul de burnout. „Cu ajutorul ozonoterapiei, îți revine cheful de viață, te odihnești mai bine, îți crește capacitatea de concentrare și, în felul acesta, te recâștigi”, mai povestește specialistul în ozonoterapie, Dr. Mihai Băican.
Virozele de sezon. Organismul nostru acumulează de-a lungul timpului numeroase noxe și toxine, se încarcă din cauza stresului și a oboselii. Funcționarea acestuia devine deficitară și determină scăderea sistemului imunitar, astfel că organismul e mult mai expus virozelor. Pe termen lung, ozonoterapia devine o alternativă sau un mijloc complementar viabil pentru prevenția și tratarea acestor afecțiuni, modulând sistemul imunitar și stimulând organismul să se vindece.
„De asemenea, trebuie menționat că ozonoterapia nu interacționează negativ cu medicamentele, ba din contră, potențează efectul diferitelor tratamente, administrate corect și la recomandarea medicului”, a mai declarat Mihai Băican.
Depresia indusă sau exacerbată de modificările climaterice și scurtarea zilei. Această stare este cauzată de imposibilitatea organismului de a se adapta la schimbarea de temperatură și a faptului că nu mai primește atât de multă lumină și căldură, cum era obișnuit. „Printre efectele ozonoterapiei se numără și redarea energiei și obținerea unui somn de calitate. Foarte mulți pacienți ne-au relatat că se pot odihni mai bine și că au dispărut stările de neliniște și apatie pe care le aveau”, a adăugat specialistul.
Cum se realizează ozonoterapia
Ozonoterapia sistemică se realizează cu ajutorul unui aparat special care generează ozon din oxigen de puritate și concentrație ridicată. Cu ajutorul său, este extrasă o cantitate de aproximativ 200 – 250 ml de sânge de la pacient într-un kit steril. Apoi, aparatul va adăuga amestecul de ozon și oxigen în recipient, iar ulterior sângele este reintrodus în organism prin același kit care a ajutat la extragerea sa.
Practic, toată procedura, care durează maxim 20 de minute, presupune o singură înțepătură, durere minimă și nu are efecte secundare. Ozonoterapia sistemică se face doar sub supravegherea medicului specialist și doar la recomandarea acestuia după un consult de specialitate. În funcție de obiectivele terapeutice, prevenție sau tratare, precum și de gravitatea bolii, medicul va concepe un plan de tratament personalizat.
Sursa foto: Pixabay
Maia Morgenstern: Actorilor le e foame pentru că nu muncesc
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook