Cazul Caracal. Se vrea liniște, dar abia acum explodează bomba: 29 de SMS-uri între DINCĂ și POLIȚIȘTII de la poartă

Cazul Caracal. Se vrea liniște, dar abia acum explodează bomba: 29 de SMS-uri între DINCĂ și POLIȚIȘTII de la poartă
Tulburător. Carmen Obârșanu, avocata familiei Melencu, face acuzații grave la adresa anchetatorilor din dosarul Caracal. Apărătorul vorbește de probe falsificate în acest dosar.

Deși instanța l-a condamnat pe Gheorghe Dincă la 30 de ani de închisoare, la sfârșitul lunii septembrie, procesul este departe de a fi finalizat. Toate părțile implicate au făcut recurs la hotărârea magistraților Tribunalului Slatina. Carmen Obârșanu, avocata familiei Melencu, a adus în discuție existența unor probe falsificate.

„Probele din cel dintâi dosar au fost falsificate

Gheorghe Dincă a fost condamnat la 30 de ani de închisoare cu executare, după ce a fost acuzat că le-a omorât și apoi incinerat în curtea casei pe Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu. Decizia judecătorilor a nemulțumit pe toată lumea.

Carmen Obârșanu, avocata familiei Melencu, a vorbit, de curând, despre falsificarea multor probe.

„În opinia mea, probele din cel dintâi dosar au fost falsificate în mare parte. Spun asta după ce am citit cu atenție al doilea dosar, cel al anchetei asupra modului în care au acționat procurorii și polițiștii pe lângă casa lui Gheorghe Dincă.

E vorba despre celebra noapte în care s-au codit toți să intre în casa suspectului. După ce citești mărturiile realizezi că de fapt procurorii au ascultat de ordinele polițiștilor, când ar fi trebuit să fie exact invers!”, a declarat avocata familiei Melencu pentru Playtech Știri.

Schimb de mesaje între Dincă și Poliție

Totodată, aceasta aduce acuzații grave în privința modului în care a fost anchetat dosarul. Aceasta susține că între Gheorghe Dincă și Poliție s-au schimbat nu mai puțin de 29 de SMS-uri, dar conținutul acestora nu a fost niciodată publicat.

„În noaptea de 25 spre 26 iulie 2019, polițiștii se întrebau între ei dacă să-l dea în consemn la frontieră pe suspect, în condițiile în care știau că Gheorghe Dincă e în propria lui casă.

În plus, nimeni nu ne-a explicat până astăzi ce e cu cele 29 de SMS-uri pe care Poliția i le-a trimis lui Gheorghe Dincă într-un interval de câteva ore.

Nu se dorește publicarea conținutului acestora, ca să înțelegem ce s-a întâmplat de fapt. Cred că acestea ne pot indica multe despre cele întâmplate atunci!”, a explicat Carmen Obârșanu.

În aceste condiții, apărătorul a solicitat strămutarea procesului, dar a fost refuzată. La sfârșitul lunii ianuarie, la Curtea de Apel Craiova se va judeca recursul în acest caz.

„Am făcut o cerere de strămutare a procesului,  din cauza faptului că fiind vorba despre o zonă în care există trafic de carne vie, ar fi indicat ca alți judecători să se ocupe de caz. Am primit însă un refuz total!”, a precizat Carmen Obârșanu.

 

Recomandarile noastre